Μια πεντανόστιμη συνταγή που αξίζει να την κάνουμε
Συνταγή -Εκτέλεση
-Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα -Ετοιμάζουμε την γέμιση : Σωτάρω αρκετό κρεμμύδι και κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο, μαϊδανό, μαυροπίπερο, αλάτι και ρύζι
-Στην πίσω πλευρά του αμπελόφυλλου βάζω στην άκρη λίγη γέμιση και τυλίγω, ώστε η γυαλιστερή πλευρά να είναι από έξω
-Στρώνω στον πάτω καταρόλας ένα στεφανάκι από κλαδί της σταφυλιάς και αραδιάζω τα ντολμαδάκια
-Λίγο νερό για να βράσουν και πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία
Ρίχνω λίγο λάδι και αλάτι και μαυροπίπερο από πάνω, -Σκεπάζω με ένα ρηχό πιάτο -βράζω σε σιγανή φωτιά και ανοιχτό ή μισάνοιχτο το καπάκι.
-Συνοδεύονται τέλεια με γιαούρτι ή σκέτα με λεμόνι —————–
Αν θέλουμε βάζουμε κιμά στην γέμιση , αλλά σε αυτά κάνουμε και αυγολέμονο (Συνήθως τον χειμώνα)
Καλή όρεξη!!!!!!