-
Αρχική > Συνταγές > Καστοριανή συνταγή Ντομαδάκια γιαλαντζί ( χωρίς κιμά)της Θεοφανώς Θεοχάρη(φώτο)

Καστοριανή συνταγή Ντομαδάκια γιαλαντζί ( χωρίς κιμά)της Θεοφανώς Θεοχάρη(φώτο)

Μια πεντανόστιμη συνταγή που αξίζει να την κάνουμε

Συνταγή -Εκτέλεση

-Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα -Ετοιμάζουμε την γέμιση : Σωτάρω αρκετό κρεμμύδι και κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο, μαϊδανό, μαυροπίπερο, αλάτι και ρύζι

-Στην πίσω πλευρά του αμπελόφυλλου βάζω στην άκρη λίγη γέμιση και τυλίγω, ώστε η γυαλιστερή πλευρά να είναι από έξω

-Στρώνω στον πάτω καταρόλας ένα στεφανάκι από κλαδί της σταφυλιάς και αραδιάζω τα ντολμαδάκια

-Λίγο νερό για να βράσουν και πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία

Ρίχνω λίγο λάδι και αλάτι και μαυροπίπερο από πάνω, -Σκεπάζω με ένα ρηχό πιάτο -βράζω σε σιγανή φωτιά και ανοιχτό ή μισάνοιχτο το καπάκι.

-Συνοδεύονται τέλεια με γιαούρτι ή σκέτα με λεμόνι —————–

Αν θέλουμε βάζουμε κιμά στην γέμιση , αλλά σε αυτά κάνουμε και αυγολέμονο (Συνήθως τον χειμώνα)

Καλή όρεξη!!!!!!

Top
Enable Notifications OK No thanks