Υλικά συνταγής 500 ml κρέμα γάλακτος 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη 3 στραγγιστά γιαούρτια ξύσμα από 2 λεμόνια μπισκότα digestive ή petit […]
Υλικά συνταγής
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 3 στραγγιστά γιαούρτια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- μπισκότα digestive ή petit beurre
- λίγο κονιάκ ή λικέρ για τα μπισκότα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μπολ χτυπάμε καλά τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ.
- Ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με κουτάλι να πάει παντού. Προσθέτουμε μέσα και τα γιαούρτια ένα ένα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το γιαούρτι στην σαντιγύ.
- Σε ατομικά μπολάκια ή σε κολονάτα ποτήρια βάζουμε από ένα μπισκότο σπασμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια, το ραντίζουμε με το ποτό και βάζουμε μια καλή ποσότητα της μους από πάνω.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να παγώσει και λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε από πάνω μια γερή κουταλιά από γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι ή άλλο που μας αρέσει.
Σερβίρετε με μέλι και ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
Πηγή:http://www.lifestylecy.com