-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μεγάλη η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην γιορτή του Αγίου Νικάνορα ( ρεπορτάζ φωτογραφίες βίντεο )

Μεγάλη η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην γιορτή του Αγίου Νικάνορα ( ρεπορτάζ φωτογραφίες βίντεο )

Με λαμπρότητα και Χριστιανική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα  7 Αυγούστου από την ενορία του Αγίου Νικάνορα οι τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ομώνυμου Αγίου, προστάτη των παιδιών.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Πλήθος πιστών εισέρρεε όλες τις ήμερες των λατρευτικών εκδηλώσεων, ωστόσο, το επίκεντρο ήταν η παραμονή του πανηγυριού, καθώς στο προαύλιο του ναού ο Μητροπολίτης Καστοριάς, κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο υποδέχτηκαν με ξεχωριστή λαμπρότητα την  τιμία Χειρός Αγίου Νικάνορος εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας Στη συνέχεια έγινε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και Καστορίας κ. Σεραφείμ,  καθως επίσης και η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικάνορος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις λατρευτικές εκδηλώσεις την παραμονή παραβρέθηκε και ο υφυπουργούς  Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής .

Όσον αφορά τώρα στην ημέρα της εορτής του Αγίου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί όπου και πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος, καθώς και η πολύ-αρχιερατική θεια λειτουργία, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν για μια ακόμη φορά συγκινητική, διότι πριν πολλά χρόνια ο Άγιος Νικάνορας έσωσε τα παιδιά της Καστοριάς από την φοβερή αρρώστια της πανούκλας.Εντύπωση προκάλεσε ο γλαφυρός λόγος των δυο Μητροπολιτών Καστοριάς και Λαρίσης στην διάρκεια της Λειτουργίας όπου ξεδίπλωσαν με παραστατικό τρόπο όλες τις πτυχές τις χριστιανοσύνης και πόσο ωφέλιμο είναι στην ψυχική υγεία του  άνθρωπου  να είναι κοντά στον θεό.

 

 

 

Για ένα δεκαήμερο έντονο λατρευτικών εκδηλώσεων έκανε λόγο, ο εφημέριος του Αγίου Νικάνορα, Πατέρας Ελευθέριος Σιτυλίδης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο σεμνός αυτός ιερωμένος οι πολίτες της βυζαντινής πόλης έδειξαν για μια ακόμη φορά  την αγάπη τους στον Άγιο αυτό φάνηκε, τόσο από τον κόσμο της που ήρθε να προσκυνήσει, αλλά και τα πολλά παιδιά που παραβρέθηκαν σήμερα στις λατρευτικές εκδηλώσεις, καθώς ο Άγιος Νικάνορας  είναι  προστάτης των παιδιών.

«O άνθρωπος πάντοτε ελπίζει στον Θεό και τους Αγίους και ειδικά τώρα με  τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας έχουμε μεγάλη ανάγκη  πνευματικής ανάληψης, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κοινωνίας μας» δήλωσε ο Ιερωμένος.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks