-
Αρχική > Ελλάδα > Καμμένος: Καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση στη Μπακογιάννη

Καμμένος: Καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση στη Μπακογιάννη

Χρηματική αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει στη Ντόρα Μπακογιάννη ο Πάνος Καμμένος, που καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ για την ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Twitter για την παρουσία της στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2018.

«Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο,το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!», είχε γράψει ο Π. Καμμένος.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Π. Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβρισης της υπόληψης της πρώην υπουργού με ψευδείς ισχυρισμούς και του επέβαλε χρηματική ποινή.

Επίσης, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου εξαιτίας της βουλευτικής του ιδιότητας, σημειώνοντας ότι η έκφραση γνώμης στην Τύπο εκφεύγει του κοινοβουλευτικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν. Μπακογιάννη είχε υποβάλει και μήνυση κατά του Π. Καμμένου για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ο πρώην υπουργός είχε ζητήσει από την προηγούμενη Βουλή την μη άρση της ασυλίας του, αίτημα που είχε γίνει δεκτό.

Η Ν. Μπακογιάννη υπέβαλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προσφυγή που αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη

«Σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη και καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο επιβάλλοντάς του πρόστιμο 5.000 ευρώ για τη συκοφαντική δήλωσή του εναντίον μου, στο twitter. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παρά το ότι ο κ. Καμμένος προσπάθησε για άλλη μια φορά να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ιδιότητα, το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους υβριστικές δηλώσεις δεν καλύπτονται από το νόμο για την ασυλία των βουλευτών. Για όλους εμάς που χρόνια πιστεύουμε ότι ο νόμος περί ασυλίας πρέπει να καταργηθεί είναι μια μεγάλη δικαίωση», έγραψε στο Twitter η Ν. Μπακογιάννη.

54 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Όπως επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ, το χρηματικό ποσό που θα της καταβληθεί ως αποζημίωση από τον Π. Καμμένο θα διατεθεί για τις ανάγκες των πυρόπληκτων στο Μάτι.

Ντόρα Μπακογιάννη@Dora_Bakoyannis

Το χρηματικό ποσό που θα μου καταβληθεί ως αποζημίωση από τον κ. Καμμένο, όπως είχα πει εξαρχής, θα διατεθεί για τις ανάγκες των πυρόπληκτων στο Μάτι.

https://neaselida.gr/parapolitika/

Top
Enable Notifications OK No thanks