Τα μπουσέ είναι ένα εύκολο παραδοσιακό γλυκό της Σαντορίνης που σερβίρεται στις χαρές του νησιού αλλά και τα Χριστούγεννα. Είναι μικρές μπουκιές σαν τρουφάκια με κακάο, αμύγδαλο και μπισκότο
Υλικά Συνταγής
Τα μπουσέ Σαντορίνης, αυτά τα μικρά τρουφάκια που φτιάχνουν οι Σαντορινιές σε γιορτές και σε χαρές στο νησί τους, είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Παλαιότερα αντί για μπισκότο έβαζαν τριμμένο παξιμάδι.
Κατ’ αρχήν ψήνουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα ή χωρίς για λίγα λεπτά, περίπου 10′ στους 200 °C. Αφού κρυώσουν τελείως τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Αμύγδαλο, ζάχαρη, κακάο και τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο λίγο το ανθόνερο ζυμώνοντας με τα χέρια το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε τρουφάκια.
Τα πλάθουμε σε μικρές στρογγυλές μπουκιές. Βουτάμε τα μπουσέ σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα ακουμπάμε σε καραμελόχαρτα.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου για πολλές ημέρες.
Ευχαριστούμε πολύ τον πολιτιστικό σύλλογο Σαντορίνης και την Ρένα Φύτρου για την παραχώρηση της συνταγής.
Θέλετε περισσότερες παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου; Θα τις βρείτε όλες εδώ!
Εκτός από τα μπουσέ Σαντορίνης, ένα εύκολο νησιώτικο γλυκό και μια ωραία ιδέα για δώρο φτιαγμένο από τα χέρια σας, είναι και το παρακάτω
https://www.argiro.gr/recip