Η απόλυτη συνταγή και όλα τα μυστικά μου για τέλειες γλυκές και αλμυρές κρέπες
Υλικά Συνταγής
Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξεχάσατε να βγάλετε τα αυγά από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς να τα φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.
Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες (γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί κτλ) ή γλυκιές κρέπες (περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι ή προσθέτουμε φρούτα).
Μυστικά επιτυχίας για τις καλύτερες κρέπες
-Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.
-Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς (π.χ. κρέπες, pancakes) φροντίζουµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσουµε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουµε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.
-Για πιο βελούδινο και λείο χυλό για κρέπες µπορούµε, αφού ετοιµάσουµε το αραιό µείγµα, να το σουρώσουµε σε σήτα. Μπορούμε όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.
-Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα οι κρέπες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.
-Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.
Πώς διατηρούμε τις κρέπες στο ψυγείο
Μπορείτε να ετοιμάσετε τις κρέπες και να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Πρώτα τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα. Τις βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
https://www.argiro.gr/recipe/k