-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η κοινωνική ζωή εις βάρος της ατομικής του Λ. Εκιντζόγλου

Η κοινωνική ζωή εις βάρος της ατομικής του Λ. Εκιντζόγλου

– Η Γκρέτα Θάνμπεργκ είναι ένα είδος Ζαν ντ Αρκ του εικοστού πρώτου αιώνα. Ενα κοριτσάκι που τάχτηκε από μόνο του αλλά και με παρότρυνση των γονιών της στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Με την ορμή μιας νεοφώτιστου πρωτοχριστιανής μάρτυρος και με το μένος μιας μωαμεθανής ταλιμπάν.

Η Γκρέτα μιλά κι εκφράζεται με στόμφο και με μίσος. Αγορεύει εναντίον και κατά πάντων από το βήμα του ΟΗΕ. Στηλιτεύει τις πρακτικές εκείνες που οδηγούν σε κλιματική αλλαγή και σε διαταραχή του οικοπεριβάλλοντος μας. Η Γκρέτα από μόνη της κάνει την δουλεία είκοσι διαφημιστικών γραφείων και την κάνει πολύ πετυχημένα.

Ο ΟΗΕ είναι πολύ περήφανος για αυτήν, οι πατριώτες της είναι πολύ περήφανοι για αυτήν, ακόμη κι οι γονείς της έχουν βρει μέσα από τις κινήσεις της και την εργαλειοποίηση της, τρόπους να θησαυρίσουν.

Το μόνο που ξεχνά αυτό το κοριτσάκι είναι να ζήσει σαν τα άλλα κοριτσάκια της ηλικίας της. Να μεγαλώσει με φυσιολογικούς ρυθμούς σαν παιδί που είναι.

Ακόμα κι αν στο έργο της επιτύχει η Γκρέτα, σαν άτομο θα έχει καταστραφεί. Ακόμα κι αν μεγαλώνοντας γίνει ευρωβουλευτής και ακραιφνής υπέρμαχος του οικολογικού κινήματος, πίσω της θα έχει αφήσει μια παιδική ηλικία κενή που δεν θα έχει καν προλάβει να γνωρίσει. Και το κενό αυτό θα την συνοδεύει σε όλη της την ζωή

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks