-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αναστάσιος Γουγούσης :Για την σύριγγα Κλεισούρας :Εμφανίζονται νέες προοπτικές  για  την ανάπτυξη του τουρισμού

Αναστάσιος Γουγούσης :Για την σύριγγα Κλεισούρας :Εμφανίζονται νέες προοπτικές  για  την ανάπτυξη του τουρισμού

Μετά το ΝΑΙ του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατασκευή της Σήραγγας της Κλεισούρας ανοίγει ο δρόμος που θα δώσει νέα πνοή και θα φέρει ανάπτυξη στις όμορες περιοχές.

Οι κάτοικοι της Καστοριάς θα έχουν μια άμεση και ασφαλής προσέγγιση με τους κατοίκους της Εορδαίας, του Αμύνταιου ,της Φλώρινας , της Αλμωπίας- Αριδαίας, Έδδεσας  αναπτύσσοντας νέες προσδοκίες και σχέσεις  μεταξύ τους .

Νέες προοπτικές εμφανίζονται όσο αφορά και την ανάπτυξη του τουρισμού τόσο στην Ομορφότερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας ,’’Αρχόντισσα’’ Καστόρια, με τη λίμνη Ορεστιάδα τους ορεινούς όγκους του Γράμμου και του Βιτσίου αλλά και για τις λίμνες των Πρεσπών ,το Νυμφαίο ,τη Βλάστη,  τη λίμνη Βεγορίτιδα, Άγιο Αθανάσιο, Άγιο Παντελεήμονα. Με τα οικοσυστήματα τους σε άμεση επαφή.

Θα δοθεί ώθηση και στην επιχειρηματικότητα , τη μεταποίηση όπως η γουνοποιία αλλά και τον πρωτογενή τομέα  με καλύτερη και γρηγορότερη προώθηση των ποιοτικών προϊόντων  που παράγονται στις περιοχές όπως μήλα, φασόλια ,τυροκομικά, κρασιά κ.α.

Οι πολίτες των όμορων περιοχών θα έχουν ευκολότερη ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση  στο Αεροδρόμιο Καστοριάς στο οποίο θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή αναβάθμιση για την ασφαλέστερη  και καλύτερη λειτουργία του.

Δημιουργούνται οι συνθήκες για μια αρμονική συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων Καστοριάς και Πτολεμαΐδας για την εξυπηρέτηση των ασθενών- πολιτών .

Ευελπιστώ η απόφαση του Περιφερειάρχη κ.Κασαπίδη και του Περιφερειακού Συμβουλίου  για την κατασκευή αυτού του μεγάλου έργου, το οποίο για δεκαετίες λίμναζε και παρά τους προβληματισμούς που εξέφρασαν κάποιοι, να προχωρήσει γρήγορα προς υλοποίηση και προς όφελος των πολιτών και του τόπο μας.

Χειρούργος Ουρολόγος Ανδρολόγος

 

Top
Enable Notifications OK No thanks