-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ο Αχμέτ του δωματίου 201(του Λ. Εκιντζόγλου)

Ο Αχμέτ του δωματίου 201(του Λ. Εκιντζόγλου)

Η Καστοριά έχει αρχίσει να πλημμυρίζει και αυτή από ροές μεταναστών. Και ο λόγος της εδώ παρουσίας τους δεν είναι τόσο η πίεση του κράτους -όπως ο πολύ κόσμος φαντάζεται- ένα κράτος το οποίο όντως ψάχνει τρόπους να αποφορτίσει τα νησιά, όσο το τοπικό ιδιωτικό συμφέρον.
• Αφού μια σειρά από καστοριανά ξενοδοχεία έχουν αρχίσει μεθοδικά και δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό να λειτουργούν σαν δούρειοι ίπποι των μεταναστών. Λόγω αναδουλειάς και των χαμηλών τους επιδόσεων στο κανονικό τουριστικό πεδίο που δεν στέκονται ικανές να τους κρατήσουν το κεφάλι πάνω από την στάθμη χρεοκοπίας, έχουν βρει την εύκολη λύση:
• Στρέφονται στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και συνάπτουν μαζί της συμφωνητικά φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών το καθένα.
• Ετσι τα καραβάνια των φιλοξενούμενων «οικογενειών» στον τόπο μας όλο και πληθαίνουν. Ανθρωποι οι οποίοι δεν διαθέτουν το παραμικρό ταξιδιωτικό έγγραφο συγκροτούν -κατά δήλωση τους (δήλωση η οποία δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ελεγχθεί) «οικογένειες» και σαν ‘οικογένειες’ διεκδικούν όλα τα ευεργετήματα και τα επιδόματα που προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες και τους ελληνικούς νόμους. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν αντί να κρατηθούν έγκλειστοι σε ειδικές δομές, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του δυτικού κόσμου, πράγμα αναμενόμενο μιας και εισέρχονται στην επικράτεια από μη οριοθετημένα σημεία διέλευσης, φιλοξενούνται σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, σιτίζονται τελείως δωρεάν, αποκτούν πρόσβαση σε δωρεάν εξετάσεις και παροχές υγείας, έχουν δωρεάν συνοδούς, δωρεάν μετακινήσεις και δωρεάν διερμηνείς στην διάθεση τους, δωρεάν ένταξη των παιδιών του στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης ακόμη και δωρεάν παροχές υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης…
• Ενήλικες που ‘χάσανε’ τα χαρτιά τους κατά την διαδρομή, με εκείνον τον περίεργο τρόπο που αφορά χάσιμο ΜΟΝΟΝ χαρτιών και ΠΟΤΕ κινητών κι όταν ακόμη καταφανώς εκτιμούνται σε ηλικίες άνω των τριάντα, δηλώνουν ‘έφηβοι’ προκειμένου να κατηγοριοποιηθούν σε προστατευόμενες κατηγορίες πληθυσμού. Και λίγο μετά από την στιγμή τακτοποίησης τους κι αφού μάθουνε τα κατατόπια ‘εξαφανίζονται’ όλως περιέργως ενεργοποιώντας εις μάτην τα Amber alert για παιδάκια στην συνολική επικράτεια. Εχει συμβεί τέσσερεις ή πέντε φορές έως τώρα για άτομα που φιλοξενούνται στα περιφερειακά ξενοδοχεία της Καστοριάς. Κι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για ‘ενηλικο-ανήλικα’ άτομα τα οποία βρήκαν κάποιον τρόπο και μέσο να διαφύγουν προς την Ευρώπη μέσω Αλβανίας.
• Εν τω μεταξύ οι καστοριανοί πολίτες αρχίζουν και συναντούν αλλεπάλληλες καταλήψεις εδαφών στα δημόσια πάρκα και πλατείες από αλλογενείς οι οποίοι θεωρούν αναφαίρετο τους δικαίωμα να κάνουν camping όπου τους καπνίσει. Εκεί όπου ένας έλληνας θα συλλαμβάνονταν ή θα εκδιώχετο πάραυτα από τις αρχές, οι λαθρομετανάστες ανενόχλητοι στήνουν σκηνές, στρώνουν κιλίμια στρογγυλοκάθονται σε αυτά και καθαρίζουν αγγουράκια.
• Και εδώ που τα λέμε γιατί να μη το κάνουν?
• Σε αυτή την χώρα της ασυδοσίας μόνος που θα μπορούσε να τους αποτρέψει είναι ο καιρός.
• Και αυτός προς το παρόν καλά κρατεί. Το αυτό επιθυμούμε και δι ημάς!

 

https://www.google.com/search?q

 

Top
Enable Notifications OK No thanks