Συνταγή για τον μπακλαβά που δημοσίευσα της Μητέρας μου.
Υλικά.2 κιλά φύλλο κρούστας. 2 κιλά καρύδι χτυπημένο στο γουδί για να μην θρυματιστει πολύ. 250 γραμμάρια ζάχαρη. 250 γραμμάρια φρυγανιά φούρνου. 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο. Μισό κιλό βούτυρο η λάδι η μίξη αυτών
..Παρασκευή: λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα κάθε ένα μετά εναλλάξ μείγμα των υλικών και φύλλο Τελειώνουν τα φύλλα τον κόβουμε όπως την φώτο και με καυτό βούτυρο περιχύνουμε περιφερειακά και στα κοψίματα. Αφήνουμε να ‘πιεί ‘ και μετά φούρνο για 2.5 ώρες στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε σιρόπι με 2.5 κιλά ζάχαρη με 7 ποτήρια νερό και 2 κουταλιές λεμόνι να δέσει καλά. Σε ζεστό μπακλαβά ριχνουμε κρύο σιρόπι. Επίσης καρφώνουν γαρίφαλα πάνω και λίγο σκόνη μέσα στα υλικά. Ελπίζω να βοήθησα γιατί η Μητέρα μου τα ξέρει με το ” μάτι.ποτηρια απλόχερα “