-
Αρχική > Συνταγές > Πάστα ταψιού

Πάστα ταψιού

Πάστα ταψιού της Σόφης Τσιωπου απλά τέλεια…για μια ακόμη φορά!!

Για το παντεσπάνι..

Χτυπάω 6αυγα με 6κοφτες κ.σ ζάχαρη 3-4λεπτα…σε δυνατή ταχύτητα…ρίχνω 1βανιλια..και ..σε χαμηλή ταχύτητα ή με Μαρίζ…ριχνω κι ανακατευω..6κ.σ κόφτες αλευρι..4κ.σ γεμάτες κακάο και 1φακ.μπεικιν..αφου τα έχω κοσκινισει.
Ψήνω 10-12λεπταστις αντιστάσεις στους 180..
Με καυτό σιρόπι (2κουπες ζάχαρη..2νερο..μια κ.σ γλυκόζη…η ένα κ.γ λεμόνι..1βανιλια 3κ.σ κονιάκ )βράζω 2-3λεπτα και αφού κατεβάσω ρίχνω την βανίλια και το κονιάκ…σιροπιαζω το καυτό παντεσπάνι.
Αφήνω να κρυώσει…
Χτυπάω δύο μορφατ..ένα ζαχαρουχο μια βανίλια..και βάζω την κρέμα στο παντεσπάνι…
Ψυγείο για καμιά ωρίτσα..κι ύστερα ετοιμάζω την γκαναζ(150γραμ.εβαπορε αδιάλυτο ζεστό πολυ..με 200γραμ.κουβερτουρα ψιλοκομμένη και μια κ.σ μέλι.. ανακατεμένα)την ρίχνω επάνω στην κρέμα..στρώνω ομοιόμορφα..πάλι ψυγείο..για 1-2ωρες…κι έτοιμη…!!!
Όσοι δεν την έχετε φτιάξει δοκιμάστε τη..
Εγώ από τότε που την έμαθα από την αδερφή μου….την φτιάχνω σε γιορτές σχεδόν πάντα…είτε σαν γλυκό… είτε σαν τούρτα… Είναι τέλεια!

Χρύσα Με προς ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks