Το ψωμί γάστρας.πραγματικα υπέροχο και πολύ πολύ εύκολο. Υλικά: ένα κιλό αλεύρι, δύο φακελάκια μαγιά, δύο κουταλάκια αλάτι,ένα κουταλάκι ζάχαρη,έξι κουταλιές λάδι και 680 γραμμάρια νερό βρύσης.
Εκτέλεση: όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύουμε σε δοχείο το οποίο κουμπώνει.τα ανακατεύουμε έως να γίνει μια ζύμη πολύ μαλακή η οποία κολλάει πολύ στα χέρια. Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δώδεκα ώρες. Αφού περάσουν οι ώρες αυτές βάζουμε τη γάστρα άδεια με το καπάκι στο φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις να κάψει καλά.
βαζουμε αρκετό αλεύρι στο πάγκο μας και βάζουμε πάνω τη ζύμη από τι ψυγείο.αρχιζουμε και δίνουμε το σχήμα του καρβελιου τραβώντας τις άκρες προς το πάνω μέρος. το βάζουμε στην καυτή γάστρα με τις δίπλες προς τα πάνω.ψηνω μισή ώρα με καπάκι και άλλο ένα τέταρτο χωρίς
.καλη επιτυχία
Φιλιώ ΣινάνηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ