-
Αρχική > Πολιτισμός > Απολλωνιαδίτες :Συγκίνηση και νοσταλγία στην εκδήλωση της ιστορικής διαδρομής (φωτογραφίες )

Απολλωνιαδίτες :Συγκίνηση και νοσταλγία στην εκδήλωση της ιστορικής διαδρομής (φωτογραφίες )

Πολύ πετυχημένη και ιδιαίτερης σημασίας ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς σε συνέχεια των αφιερωμάτων του στις συνοικίες όπου εγκαταστάθηκαν Μικρασιάτες Πρόσφυγες, με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Τσολάκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου λοιπόν, ο κ. Τσολάκης μας έκανε κοινωνούς διαφόρων πτυχών της τοπικής ιστορίας που οι περισσότεροι αγνοούσαμε και προσέφερε ρίγη συγκίνησης με τις λεπτομέρειες και τις ιστορικές αναδρομές που αφηγήθηκε.

Στην ομιλία του ο κ. Τσολάκης ξεκίνησε με μια περιγραφή της Απολλωνιάδας του τότε και του σήμερα και στην συνέχεια προχώρησε, μέσα από συγκινητικές λεπτομέρειες και ιστορικά ντοκουμέντα, στην αφήγηση της πορείας των Μικρασιατών Προσφύγων της Απολλωνιάδας σε διάφορα μέρη του Ελληνικού κράτους και φυσικά στην Καστοριά.

Για τους Απολλωνιαδίτες της Καστοριας, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τις πρώτες μέρες φιλοξενίας τους και κατόπιν όλη η διαδρομή για την κατασκευή και εγκατάσταση τους στον συνοικισμό της Καλλιθέας, δίπλα από το «Βαρόσι» και πάνω από την «Αγορά»!

Δώρα Κωτσοπούλου

Περισσότερα στην ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks