-
Αρχική > Πολιτισμός > Ορεστίς:Στην Κύπρο 60 μελής αντιπροσωπεία του Μορφωτικού Συλλόγου 

Ορεστίς:Στην Κύπρο 60 μελής αντιπροσωπεία του Μορφωτικού Συλλόγου 

Στην Κύπρο 60 μελής αντιπροσωπεία του Μορφωτικού Συλλόγου «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού .
Η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία και το Γυναικείο Χορευτικό της « Ορεστίδος» θα ταξιδέψουν για εμφανίσεις στο νησί της Αφροδίτης, από 21 – 25 Νοεμβρίου 2019, μετά από ευγενική πρόσκληση του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Λευκωσίας.
Εκτός από τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους σε εκδηλώσεις στο μαρτυρικό νησί, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν μεταξύ των άλλων:
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, την Δερύνεια, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου για να δούνε από απόσταση αναπνοής την κατεχόμενη πόλη φάντασμα από το προσωρινό οίκημα του κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου.

Επίσης το σημείο όπου δολοφονήθηκαν οι ηρωομάρτυρες Σολωμός Σολωμού και Ισαάκ Ισαάκ και να παρακολουθήσουν φιλμάκι για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και την κατάληψη της από τον Τούρκο εισβολέα τον Αύγουστο του 1974

. Θα συνεχίσουνε με βόλτα τα παραθαλάσσιο θέρετρο Αγία Νάπα. Στη Λάρνακα το πρόγραμμα προβλέπει επίσκεψη – προσκύνημα στην εκκλησία και τον τάφο του Αγίου Λαζάρου, πολιούχου της πόλης. Στις 6 μμ μετάβαση στη Λευκωσία για παράσταση της Χορωδίας & του Χορευτικού, στην εκδήλωση που θα γίνει στο μέγαρο της Σ.Ε.Κ (Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου) στον Στρόβολο, στο πλαίσιο του Φιλολογικού Μνημοσύνου προς τιμήν του πρώην γενικού γραμματέα της ΣΕΚ, αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Μιχαλάκη Ιωάννου με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων από τον θάνατο του. Κύριος ομιλητής θα είναι ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks