-
Αρχική > Απόψεις > Σεβασμός στον άλλον, όπως στον εαυτό σου! Ας επιδείξουμε όλοι μας τον πολιτισμό(Του ΔώραΘέτη )

Σεβασμός στον άλλον, όπως στον εαυτό σου! Ας επιδείξουμε όλοι μας τον πολιτισμό(Του ΔώραΘέτη )

Φαινόμενα ρατσισμού, με απρόβλεπτες συνέπειες και προεκτάσεις αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται στην περιοχή μας, ενάντια σε διάφορες κοινωνικές ομάδες ή/και μοναδικότητες.

Μετά από την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών bulling στα σχολεία που έχουμε γίνει μάρτυρες, τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά στην μικρή μας κοινωνία, φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού αυξάνονται προς διάφορες κατευθύνσεις.

Έχει επισημανθεί πολλές φορές και από πολλούς, καθώς και από εμάς στο Kastoria365, η έλλειψη ενημέρωσης και προετοιμασίας που υπάρχει γύρω από τα θέματα της έλευσης και εγκατάστασης των λαθρομεταναστών στην περιοχή μας.

Αυτή η έλλειψη ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την εκδήλωση και ρατσιστικών συμπεριφορών έναντι αυτών των ανθρώπων, αλλά ακόμα και έναντι οποιουδήποτε περαστικού, επισκέπτη, κάτοικου με διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Όλες αυτές οι αντιδράσεις μίσους και έχθρας απέναντι προς οποιονδήποτε πρέπει να σταματήσουν άμεσα από όπου και αν προέρχονται και ασχέτως σε ποιον ή ποιους κατευθύνονται. Και εδώ η ευθύνη επιμερίζεται σε όλους μας: γονείς, σχολείο, καθηγητές, υπηρεσίες, αρμόδιες αρχές!

Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού από την μια πλευρά, αλλά και πολιτικής βούλησης και δημόσιας διοίκησης από την άλλη.

Ας επιδείξουμε λοιπόν όλο μας τον πολιτισμό και την συμπεριφορά που μας διέκρινε και μας χαρακτήριζε αιώνες τώρα, και με σύμμαχο τις αρχές του τόπου μας, να απομακρύνουμε τέτοιες συμπεριφορές από την ζωή της Καστοριάς μας.

Δώρα Κωτσοπούλου

Top
Enable Notifications OK No thanks