Εύκολα και πεντανόστιμα
1κουταλάκι αλάτι+1 ζάχαρη
1φακελάκι ξερή μαγιά
1κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χλιάρινα τα 2 υγρά,μέσα σε μία λεκανίτσα έβαλα την μαγιά,την ζάχαρη και το αλάτι.
Έριξα και τα 2 υγρά,ανακάτεψα με το χέρι ωσότου διαλυθεί η μαγιά.Έριξα το ελαιόλαδο και συνέχισα με το αλεύρι(έβαλα τόσο όσο να μην κολλάει στο χέρι μου.περίπου 750 με 800 γρ..) Αφησα την ζύμη να ξεκουραστεί,με τον παραδοσιακό τρόπο,την τύλιξα με μεμβράνη και μετά με κουβερτούλα, 1ώρα περίπου ωσότου διπλασιασθεί.
Ετοίμασα την γέμιση,φετούλα τριμμένη.Του πηγαίνει πάρα πολύ και πατάτα βρασμένη,λιωμένη,περασμένη στο τηγάνι,με κρεμμυδι,πιπέρι και άνηθο.
Έκανα την εξής διαδικασία :αλεύρωσα ελαφρώς ενα ταψί,έπαιρνα μια μικρή ποσότητα από το ζυμάρι και το άνοιγα μέσα σ’ένα πιάτο,στο οποίο είχα κι εκεί αλεύρι για να χρησιμοποιώ να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μου.Άνοιγα φυλλαράκι,έβαζα την φετούλα, δίπλωνα πίεζα τις άκρες,τοποθετούσα μέσα στο ταψί.Αφού τελείωσα με όλη τη ζύμη,έβαλα αρκετό λαδι στο τηγάνι να κάψει,τηγάνισα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ενα ωραίο χρώμα..
ΥΓ..Φυσικά όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι,τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας