-
Αρχική > Ελλάδα > Μαθητές δανείζονται από τοκογλύφους για να πάρουν τη δόση τους. Καταγγελίες στην Επιτροπή Παιδείας

Μαθητές δανείζονται από τοκογλύφους για να πάρουν τη δόση τους. Καταγγελίες στην Επιτροπή Παιδείας

Μαθητές δανείζονται από τοκογλύφους για να πάρουν τη δόση τους – Σοβαρές καταγγελίες βουλευτών στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής – Κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού των κρατικών

πανεπιστήμιών – Γνωρίζει αλλά αδρανεί το κράτος καταγγέλλουν βουλευτές

Σοβαρές καταγγελίες που αφορούν μαθητές χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να δανειστούν χρήματα από τοκογλύφους, αποκαλύφθηκαν σήμερα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού των κρατικών πανεπιστήμιών στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνουν προγράμματα άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης και θα πρέπει να δοθούν αρμοδιότητες στον Οργανισμό Νεολαίας να προτείνει προγράμματα και δράσεις.

Μια σοβαρή παράμετρος που παρατηρείται ως φαινόμενο της τοκογλυφίας είναι η χρήση ναρκωτικών, συνέχισε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι νεαρά παιδιά να αναγκάζονται να δανείζονται από τοκογλύφους για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για την έκταση του φαινομένου και πρόσθεσε πως τα όργανα του κράτους γνωρίζουν ότι οι χρήστες δανείζονται από τοκογλύφους, αλλά αδρανούν.

Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς υπογράμμισε την ανάγκη ο οργανισμός νεολαίας να διαδραματίσει αυξημένο ρόλο ώστε να υποστηριχθεί η νέα γενιά στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών και των άλλων κινδύνων που την απειλούν.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καυκαλιάς είπε πως ο δανεισμός από τοκογλύφους, εξαρτημένων ατόμων και νέων προκειμένου να αγοράσουν τη δόση τους είναι μια υπαρκτή κατάσταση και πρέπει να στηριχθούν τόσο τα άτομα όσο και οι οικογένειες με κοινωνικά προγράμματα.

 

https://cyprustimes.com/mathites-

Top
Enable Notifications OK No thanks