Νηστίσιμη πεντανόστιμη Μηλόπιτα
Υλικα:
6 μηλα ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1κ.γλυκού καννελα
1/2κ. γλυκου γαρίφαλο
1κ.γλυκου αλάτι
1 κ.σουπας σόδα 1
1/2φλιτζανι καρυδια
1 φαρι απ λιγη βανίλια
Εκτελεση
Βαζουμε τα ψιλοκομμενα μηλα σε μια κατσαρολα μαζι με την ζαχαρη και τα γυρναμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Προσθετουμε το σπορελαιο,το αλευρι και τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε.Τοποθετουμε το μειγμα σε βουτυρρωμενο ταψι και ψηνουμε στους 180* για 20′-25′. Μολις κρυωσει το γλυκο πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη . Καλη επιτυχια!!