-
Αρχική > kastoria365 > Π. Ε. και δήμοι Καστοριας: Σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τον Χειμώνα(ΔώραΚωτσοπούλου εφημεριδα Ν.Κ.)   

Π. Ε. και δήμοι Καστοριας: Σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τον Χειμώνα(ΔώραΚωτσοπούλου εφημεριδα Ν.Κ.)   

 Απαραίτητη η «θωράκιση» των ΟΤΑ της περιοχής για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από κακοκαιρίες

    Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας τους, με τα χρήματα να είναι λιγοστά, οι Δήμοι στην Π.Ε. Καστοριάς καλούνται να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πολύ δύσκολο χειμώνα που  διανύουμε  και μάλιστα όπως λένε οι ειδικοί θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων  χρονών! Έτσι, πολλοί φορείς, όπως Πυροσβεστική, Στρατός, Περιφέρεια και πάνω απ’ όλα οι Δήμοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να κάνουν από τώρα ορισμένες απαραίτητες κινήσεις για να θωρακιστούν.

Το αμαξοστάσιο της Π.Ε. Καστοριάς έχει δώσει εξετάσεις όλα τα χρόνια και έχει περάσει  με άριστα

 Σε ετοιμότητα για τυχόντα προβλήματα που θα προκύψουν από την κακοκαιρία βρίσκεται και η Π.Ε. Καστοριάς, με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Δημήτρη Σαββόπουλο  να ενημερώνει, ότι όλα είναι έτοιμα όσο αφορά στον εξοπλισμό μηχανημάτων,  σε καύσιμα αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. «Η Περιφέρεια έχει αποδείξει ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή μας» δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο κ. Σαββόπουλος , για να προσθέσει ότι το αμαξοστάσιο της Π.Ε. Καστοριάς έχει δώσει εξετάσεις όλα τα χρόνια και έχει περάσει  με άριστα .Τα μηχανήματα είναι έτοιμα, και  μπορούν να καλύψουν ένα μέρος του δρόμου  άλλωστε οι  δήμοι επειδή δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, πάντα χρειάζονται βοήθεια από εμάς».

Σε περίπτωση χιονοπτώσεων ο μηχανισμός του Δήμου Καστοριάς είναι έτοιμος 

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται ο δήμος Καστοριάς και σε ότι αφορά ζητήματα πολιτικής προστασίας. ‘’Πρόσφατα πάρθηκαν αποφάσεις, σε καλό κλίμα μεταξύ του συντονιστικού οργάνου του δήμου μου και της περιφέρειας’’, υποστήριξε στην Νέα Καστοριά ο  αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας Διονύσης Λίτσκας και ενημέρωσε ότι: ‘’Ο δήμος προχώρησε ήδη στην προμήθεια αλατιού, καθώς και σε ανοιχτό διαγωνισμό με τις εργολαβίες. Σε ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός για τον αποχιονισμό μια που δεν ξέρουμε ακόμα τι χειμώνας θα μας βρει. Έτσι εμείς πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε όσο γίνεται καλύτερα’’.

Ακόμα και αν αύριο χιονίσει, ο Δήμος του Άργους είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει

Πανέτοιμος για κακοκαιρίες είναι και ο δήμος Άργους Ορεστικού. Μάλιστα, όπως υποστήριξε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο δήμαρχος, κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, έχουν ετοιμαστεί τα αποχιονιστικά  και τα γκρέιντερ. Ο δήμος έχει προμηθευτεί με αλυσίδες και ήδη έχουν επισκευαστεί και άλλες αποχιονιστικές λεπίδες οι οποίες υπήρχαν παλιά και δεν χρησιμοποιούνταν. «Υπάρχει ήδη στο αμαξοστάσιο σημαντική ποσότητα αλατιού και έχει δρομολογηθεί να πάρουμε ακόμη ένα φορτίο για τις άμεσες ανάγκες που θα προκύψουν από τις πρώτες παγωνιές. Ακόμα, έχει γίνει και η ενημέρωση του ανάλογου προσωπικού», δήλωσε ο κ.  Κεπαπτσόγλου.

Δήμος Νεστορίου «Η φιλοσοφία μας είναι της αλληλεγγύης και της συνεργασίας με την περιφέρεια»

Έκδηλη είναι η ανησυχία του δημάρχου Νεστορίου, κ. Χρήστου Γκοσλιοπουλου για τυχόντα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα προκύψουν εν όψει του χειμώνα. Ωστόσο  όπως  δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο ορεινός δήμος Νεστορίου είναι έτοιμος « Για εμάς  το θέμα  ετοιμότητας έχει κλείσει, αλλά το πρόγραμμα του αποχιονισμού δεν κλείνει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι με συνεργασία δήμων και περιφέρειας μπορεί να γίνει δουλειά. Εμείς,  ανέφερε έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε όποιον άλλο δήμο έχει χιόνι, είτε το δήμο Καστοριάς, είτε το δήμο Άργους Ορεστικού.  «Η φιλοσοφία μας είναι της αλληλεγγύης και της συνεργασίας με την περιφέρεια και από εκεί και πέρα για να υπάρχει καλός αποχιονισμός, πρέπει να υπάρξει και καλή συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση,  καθώς τα στοιχεία για την κατάσταση τα αντλούμε από την αστυνομική διεύθυνση»,  ήταν τα λόγια του.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι η κατάσταση στους δήμους θυμίζει …καζάνι που βράζει και ο φετινός χειμώνας θα κρίνει εν πολλοίς την ετοιμότητα των δημοτικών αρχών να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Πάντως, οι ΟΤΑ της Π.Ε. Καστοριάς οφείλουν να βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των δημοτών τους και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, που έτσι και αλλιώς, με όσα περνούν, είναι ήδη επιβαρυμένη…

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks