«Οι Ελληνίδες που γεννήθηκαν την δεκαετία του 1980 κάνουν λιγότερα από 1,5 παιδιά»
«Ό,τι διχίλιαρο και να δώσουμε η μείωση των γεννήσεων είναι δεδομένη» υποστηρίζει γνωστός παιδίατρος
Με αφορμή την Ημέρα Αγέννητου Παιδιού, στις 29/12, και το σχετικό αμφιλεγόμενο δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, αλλά και εν όψει του επιδόματος των 2.000 ευρώ που θα προσφέρει για πρώτη φορά η κυβέρνηση σε όσους αποκτήσουν παιδί μέσα στο 2020, ο παιδίατρος κ. Αντώνης Δαρζέντας δημοσίευσε ένα κείμενο σχετικά με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα (και όχι μόνο) και τι θα μπορούσε πραγματικά να το λύσει:
Ο, τι και να κάνουμε, ό,τι διχίλιαρο και να δώσουμε η μείωση των γεννήσεων είναι δεδομένη και σταθερή όσο πλουτιζει και αναπτύσσεται η κοινωνία.
Όλη η γη, ακόμα και οι λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης τους έχουν περάσει από την υψηλή παιδική θνησιμότητα και υψηλή γεννητικότητα σε χαμηλή θνησιμότητα και χαμηλή γεννητικότητα. Συμβαίνει παντού και σταθερά σε όλες τις χώρες του κόσμου όλο τον αιώνα που πέρασε.
Ακόμα και το Μπαγκλαντές το 1955 είχε 6,8 παιδιά ανά γυναίκα και σήμερα έχει μόνο 2,5 παιδιά ανά γυναίκα.
Επίσης όσα διχίλιαρα και αν δώσουμε, όσες εκτρώσεις και να αποτρέψουμε τα παιδιά θα μεγαλώνουν, θα σπουδάζουν και θα τρέχουν σε χώρες που τους δίνουν καλύτερο μέλλον, δηλαδή στις χώρες του ώριμου καπιταλισμού.
Μην ξοδεύουμε άδικα ούτε τα λόγια μας ούτε διχίλιαρα. Η χώρα αξιοκρατία, δουλειές και δυνατή οικονομία χρειάζεται. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για αθλητικές εφημερίδες και μόνο.
Δείτε εδώ το αρχικό δημοσίευμα: