-
Αρχική > Συνταγές > «ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ!» Για το γιορτινό τραπέζι

«ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ!» Για το γιορτινό τραπέζι

Με 2 κινήσεις το φτιάχνουμε!
Ένα όξινο-γλυκό αριστούργημα.Μια ελαφριά νότα για την πρωτοχρονιά.

Τι χρειαζόμαστε
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρης
• 2 φακελάκια ζελέ (φράουλα ή κεράσι) 1 συσκευασία κουτί δηλαδή
• 2-4 Κ.σ ζάχαρη
• 400 γρ νερο βραστό
• 1 κονσέρβα βύσσινο ´φρουτοδημουγιες ´στο ψυγείο το βαζω έχω φωτο στα σχόλια να το δείτε
• μπλουμπεριες

Πως το φτιάχνουμε
1.
Διαλύουμε στο βραστό νερο τα 2 φακελάκια ζελέ με ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Βαζουμε Σε φόρμα μετρια καλυμμένο με μεμβράνη για να ξεφορμαρετε εύκολα. Εγω το βαζω σε φόρμα σιλικόνης αλλα και την μεμβράνη και το βαζουμε ψυγείο οσπου πήξει.συνηθως ομως το φτιαχνω από την προηγούμενη ημέρα.
2.
Αναποδογυριζω Κ περιχύνω με μια κονσερβα βύσσινο (έχω βάλει φωτο στα σχόλια να δείτε πιο βαζω) έτοιμη από τον Σκλαβενητη
και φρέσκα μπλουμπεριες .. ότι σας αρέσει.

Marilena Pappa

Χρονια πολλα?

Top
Enable Notifications OK No thanks