-
Αρχική > Συνταγές > Πανεύκολα πιτάκια από τορτίγιες που θα σας λύσουν τα χέρια.

Πανεύκολα πιτάκια από τορτίγιες που θα σας λύσουν τα χέρια.

Χρησιμοποιούμε την αλευρόκολλα για να κολλήσει η τορτίγια κατά το δίπλωμα και να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.

8 τορτίγιες, κομμένες στη μέση

300 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, ξεψαχνισμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
230 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε κάθετες φέτες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
½ κ.γ. κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πέστο βασιλικού, για το άλειμμα

Για την αλευρόκολλα:
30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
60 ml νερό

Πανεύκολα πιτάκια από τορτίγιες που θα σας λύσουν τα χέρια.

#tsoulotip: Χρησιμοποιούμε την αλευρόκολλα για να κολλήσει η τορτίγια κατά το δίπλωμα και να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ

8 τορτίγιες, κομμένες στη μέση

300 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, ξεψαχνισμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

230 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε κάθετες φέτες

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

200 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

½ κ.γ. κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Πέστο βασιλικού, για το άλειμμα

 

Για την αλευρόκολλα:

30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

60 ml νερό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε λίγο λάδι μαζί με τις πιπεριές και τις σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

2Ύστερα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
3Κατόπιν, αδειάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, την πάπρικα, το κύμινο, το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε, μέχρι να φύγει η υγρασία.
4Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
5Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ το νερό μαζί με το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
6Αφού κρυώσει η γέμιση, παίρνουμε μία τορτίγια, αλείφουμε το ένα τρίτο της με αλευρόκολλα, τη διπλώνουμε σε σχήμα κώνου και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. από τη γέμιση.
7Κατόπιν, αλείφουμε τις άκρες του κώνου με αλευρόκολλα, τις κλείνουμε καλά και τοποθετούμε την τορτίγια σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες.
8Έπειτα, ψήνουμε τις τορτίγιες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
9Αφού ψηθούν, αλείφουμε τις τορτίγιες με πέστο, τις περνάμε σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια και σερβίρουμε.

 giorgostsoulis  —–.com

Top
Enable Notifications OK No thanks