Μυρωδάτα μπισκότα, τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας.
#tsoulotip: Αν δούμε ότι η ζύμη μας κολλάει όταν την ανοίγουμε, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη, καστανή
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.γ. αλάτι
1+½ κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κρόκους αυγού, medium
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει το πρώτο.
2Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
4Κατόπιν, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
5Ύστερα, τοποθετούμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 6 χιλιοστών.
6Αμέσως μετά, κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια με ένα ποτήρι ή ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκατοστών, ενώνουμε τα απομεινάρια που περίσσεψαν και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία.
7Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.
8Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.
.queen.gr