-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τι περιμένουν οι τοπικοί φορείς από τον νέο χρόνο 2020 (Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

Τι περιμένουν οι τοπικοί φορείς από τον νέο χρόνο 2020 (Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

Ένας δύσκολος χρόνος μόλις έφυγε, ξεχνώντας όμως να πάρει μαζί του όλες εκείνες τις φορολογικές επιβαρύνσεις που μας φόρτωσε.

Έτσι έδωσε τη σκυτάλη στο νέο, που δεν κρατάει στις αποσκευές του πολλά ευχάριστα δώρα, αλλά, όπως όλα δείχνουν, πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού οι επιπλέον φόροι που καλούνται να πληρώσουν το 2020  ξεπερνούν τα 2,2 δισ. ευρώ, παρά το ότι οι τσέπες έχουν αδειάσει και τα εισοδήματα ολοένα και μειώνονται.

Νέες επιβαρύνσεις, που θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων του 2019, οι οποίες μάλιστα θα υποβληθούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και συγκεκριμένα από το Φεβρουάριο του νέου έτους. Και δεν είναι μόνο οι φόροι. Το 2020  που μόλις υποδεχτήκαμε θα είναι σε κάθε τομέα απρόβλεπτο.

Ο κάθε μέσος Έλληνας, πλέον έχει βαστάξει πολλά και δεν αντέχει άλλο.

Εκείνο πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τι λένε οι φορείς  στη ΝΕΑ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ που, εκπροσωπώντας ο καθένας μια μεγάλη μερίδα φορολογουμένων πολιτών, σχολιάζουν τα νέα μέτρα που θα μας φορτωθούν το 2020, κάνοντας παράλληλα λόγο για εκείνα που προσδοκά και ελπίζει να γίνουν ο κάθε μέσος Έλληνας, που πλέον έχει βαστάξει πολλά και δεν αντέχει άλλο.

«Η φοροκαταιγίδα και η λιτότητα είναι οι αιτίες που μας φτάνουν στο αδιέξοδο. Ευχόμαστε αυτό το δυσάρεστο για όλους μας έργο, που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, να σταματήσει μέσα στο 2020 Είμαστε όρθιοι, ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε, αλλά ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα, ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε αυτή η χρονιά να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα. Οι προϋποθέσεις νομίζω ότι υπάρχουν. Έχουμε φτάσει σε πολύ άσχημο σημείο, γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πειραματισμούς» δήλωσε ο πρόεδρος  του επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης τονίζοντας είναι η στιγμή για να πατήσουμε σε ένα πιο σταθερό έδαφος. Να στηριχθεί η αγορά, να δοθούν κίνητρα και επιτέλους να γίνουν επενδύσεις και μεγάλα έργα» ..

Να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να έρθει η ανάκαμψη

 « Όλα αυτά τα μέτρα έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο λιανικό εμπόριο και στην οικονομία. Το μεγάλο ζητούμενο, είναι να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα και μια συναινετική διαδικασία, ώστε όλα αυτά που υπεγράφησαν να εφαρμοστούν με πιο ήπιους τρόπους. Η χώρα είναι πια κατακτημένη και χρειάζεται να συνεργαστούν όλοι στο πολιτικό σύστημα, για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να έρθει η ανάκαμψη, με τη συνδρομή και του τραπεζικού συστήματος. Κυρίως όμως πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι, χωρίς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δεν μπορεί να υπάρξει κράτος. Αυτά ελπίζουμε να γίνουν από εδώ και πέρα, αν και κρατάμε μικρό καλάθι», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς κ Βαγγέλης Πανταζής .

Οφείλουν να σκύψουν στα προβλήματα που βιώνει καθημερινά ο πολίτης

  «Η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα και το 2020 έχουν ήδη ψηφιστεί και θα εφαρμοστούν επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα. Πρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία μας, όμως, και εκείνοι που έχουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας οφείλουν να σκύψουν στα προβλήματα που βιώνει καθημερινά ο πολίτης και να προχωρήσουν σε ένα νέο, πιο δίκαιο ανάλογα με το εισόδημα του κάθε πολίτη και, αν μη τι άλλο, σταθερό φορολογικό σύστημα», τόνισε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς κ. Γιώργος Μαλέας .

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks