-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αφράτο ψωμί στη γάστρα!

Αφράτο ψωμί στη γάστρα!

Πεντανόστιμο κι εύκολο


Ένα κιλό αλεύρι 600 γρμ νερό 3 κουταλιές λάδι 2 κουταλάκια αλατι 1 κουταλάκι ζάχαρη 3 κουταλάκια μαγια. Ζυμώνουμε 10 λεπτά περίπου. Λάδωνουμε το μπολ κ
αφήνουμε τη ζυμη να φουσκώσει.
Στα μισά ζύμωνουμε λίγο ακόμα κ το αφήνουμε τώρα να φουσκώσει. Αλευρωνω τον πάγκο κ το χωρίζω στα 2. Βάζουμε στην γάστρα κ το αφήνουμε να φουσκώσει. Προθέρμενουμε τον φούρνο στους 200στον αέρα κ όταν το βάλουμε μέσα στους 180 για 45 λεπτά κ 10 λεπτά χωρίς καπάκι.

 

Litsa MoutaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks