-
Αρχική > Απόψεις > Φορτσάτος ο Δήμαρχος Καστοριάς!(Δώρα Κωτσοπούλου )

Φορτσάτος ο Δήμαρχος Καστοριάς!(Δώρα Κωτσοπούλου )

Γεμάτος ενέργεια και όρεξη για δουλειά επέστρεψε στα καθήκοντα του ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στο πόδι τον τελευταίο μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά το ολιγοήμερο διάστημα αποθεραπείας του, ο Δήμαρχος ξεκίνησε εντατικές συναντήσεις και επαφές με θεσμικούς παράγοντες, αυτοδιοικητικούς και υπαλλήλους.

Από τις σημαντικότερες φυσικά επαφές του ήταν αυτή με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, από την ολοκλήρωση της οποίας διαφάνηκε ότι έχει συντελεστεί σοβαρή προεργασία.  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Kastoria365, οι συζητήσεις έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό στην Αθήνα, με συχνές επισκέψεις του Δημάρχου στα Υπουργεία. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις έχει δρομολογηθεί ένας οδικός χάρτης ενεργειών στις οποίες τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να είναι ορατά.

Στο πνεύμα αυτής της συνεργασίας, τις μέρες που ο Υπουργός ήταν στην Καστοριά και κατόπιν της συνάντησης του με τον κ. Δήμαρχο, υπογράφηκε μάλιστα  χορήγηση προκαταβολής ποσού 600.000,00 € στον Δήμο Καστοριάς, έναντι των εσόδων που δικαιούται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Επίσης, στο φλέγον ζήτημα της έλευσης προσφύγων, ο κ. Κορεντσίδης, αφού κατάφερε αρχικά να αποτρέψει την εγκατάσταση τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης πριν από μερικούς μήνες, επανήλθε και πήρε ξεκάθαρη αρνητική θέση σε ένα τέτοιο νέο ενδεχόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ότι ” ο δήμαρχος Καστοριάς δήλωσε πως «είμαστε εναντίον της έλευσης μεταναστών και προσφύγων, είναι μια πάγια θέση δική μου και τολμώ να πω και του δημοτικού συμβουλίου. Είμαστε μια περιοχή πολύπαθη, όπου ο κόσμος φεύγει, μεταναστεύει, είναι τραγικό να φεύγει ο κόσμος μας και να έρχονται άνθρωποι από 30, 40, 50 διαφορετικές χώρες, και να χάσουμε αργότερα την εθνική μας ταυτότητα» και συμπλήρωσε: «θέλουμε την ανάπτυξη, θέλουμε να κρατήσουμε τον κόσμο της Καστοριάς εδώ, και φυσικά να επιστρέψουν και όσοι έφυγαν».

Top
Enable Notifications OK No thanks