Σκέψεις γύρω από τον προαναγγελθέντα θάνατο των μινκ στις Πρέσπες και στην λίμνη της Καστοριάς
Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση τοποθέτησης παγίδων σε πλωτές και χερσαίες εξέδρες προκειμένου να πιαστούν τα μινκ που απελευθερώθηκαν το 2010 από ομάδα ακτιβιστών από τα εκτροφεία στο Χιλιόδεντρο και τη Σιάτιστα .
Οι ακτιβιστές τότε διαμαρτυρήθηκαν με αυτό το τρόπο για την εκτροφή και μετά την θανάτωση-δολοφονία στις αιματοβαμμένες επιχειρήσεις γούνας χιλιάδων γουνοφόρων ζώων που τους αφαιρούν τη ζωή προκειμένου να παράγουν είδη ένδυσης μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία κάποιων .
Ένας πέρα ως πέρα άδικος θάνατος.
Φυσικά συμφωνούμε , ότι η απελευθέρωση των χιλιάδων μινκ προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί λόγω της ξενικότητας του είδους ζημιές στο περιβάλλον και την ενδημική πανίδα .
Όμως επιμελώς αποσιωπάται και κανείς δεν θίγει την γενεσιουργό αιτία τόσο της πράξης των ακτιβιστών όσο και των μεγάλων ζημιών στο περιβάλλον και τις επιπτώσεις στην ορνιθοπανίδα .
Δηλαδή τα εκτροφεία θανάτου και τις βουτηγμένες στο αίμα εκατομμυρίων αθώων ζώων επιχειρήσεις γούνας κυρίως στην Καστοριά και την Σιάτιστα , που παράλληλα μολύνουν το περιβάλλον με τα χιλιάδες κυβικά δυνατών χημικών που χύνονται στον υδροφόρο ορίζοντα .
Διακρίνουμε ή μας φαίνεται ένα μονόπλευρο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Life Atias ;
Όταν μάλιστα στους φορείς υλοποίησης του προγράμματος βλέπουμε να συμμετέχει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας , ένας κατ εξοχήν επιβαρυντικός παράγοντας του περιβάλλοντος ,η απορία μας γίνεται πιο εύλογη και απαιτεί μια απάντηση .
Αναρωτιόμαστε επίσης για ποιο λόγο άραγε κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή των γουνεκτροφέων και γουνέμπορων;
Μήπως λόγω της ειδίκευσής τους στην θανάτωση ζώων ή για να χρησιμοποιήσουν την γούνα των πτωμάτων για γούνινα ενδύματα δεύτερης ποιότητας ;
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία