-
Αρχική > Συνταγές > ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..

ΥΛΙΚΑ

Στα κουλουράκια αυτή την φορά προσθεσα και μισό φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι και ενθουσιαστηκα από την τραγανοτητα τους και τα έκανα πολύ λεπτά και έγιναν σαν μπισκοτάκια,έπαιρνα 25 γρ ζύμη στα χέρια και τα έκανα πλεξούδες!
1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 φλιτζανι σιμιγδαλι χοντρο
1 κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
Αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο πάρει ,περίπου 800-850 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη κ το σιμιγδάλι , προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγ σόδα!!
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ.!!
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολαρουμε μέσα στο σουσάμι η σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρογγυλά η μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.!!
Gogo Samiou
Top
Enable Notifications OK No thanks