-
Αρχική > Συνταγές > Κρουασανάκια σπιτικά (φωτογραφίες )

Κρουασανάκια σπιτικά (φωτογραφίες )

Υλικά:

Ζύμη Ατσμα

Υλικά:
600 γρ. γάλα χλιαρό
300 γρ. ηλιέλαιο
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακ. ξερή
2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη)
1 κιλό + 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

Μέθοδος εκτέλεσης:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
Γεμίζουμε ότι θέλουμε γλυκό ή αλμυρό σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσου

Rania Mantopoulou προς Μαγειρικές Απολαύσεις

Έρχεται που λέτε ο γιος μου (ο μεγάλος) και μου λέει: Μαμά θέλω να φάω κρουασάν αύριο στο σχολείο… οπότε σκέφτομαι… δεν κάνεις Ράνια κρουασανακια σπιτικά… Και… έτοιμα! Με τη ζύμη των ατσμα που λάτρεψα έκανα την γλυκιά τους εκδοχή!!!! ?ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ?
Έβγαλα αρκετές φωτογραφίες για να δείτε πως έκανα το σχέδιο..

 

Top
Enable Notifications OK No thanks