-
Αρχική > Απόψεις > Πολύς σαματάς, μπας και δεν χαθούμε; (Του Δώρα θέτη )

Πολύς σαματάς, μπας και δεν χαθούμε; (Του Δώρα θέτη )

Δεν βρίσκει εύκολα κανείς άλλη εξήγηση στην άκομψη και απρεπή, ως ένα σημείο, επίθεση του κ. Μαρκόπουλου στο πρόσωπο του κ. Σαββόπουλου , παρά μόνο την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και ”σαματά”, μήπως και έτσι κάνει λίγο πιο αισθητή την παρουσία του στην Καστοριά από την οποία απουσιάζει έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια.

Εν μέσω ειρωνείας και προσβολών επιτίθεται στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς ο περιφερειακός σύμβουλός της ομάδας Καρυπίδη κ. Ναούμ Μαρκόπουλος, για δυο λόγους: Πρώτον γιατί το πανεπιστημιακό τμήμα που είχε ανακοινωθεί, αλλά στην συνέχεια καταργήθηκε πριν ακόμα ιδρυθεί, δεν μπήκε στο μηχανογραφικό της νέας χρονιάς. Αν και όλοι οι Καστοριανοί φυσικά θα ήθελαν να ιδρυθεί ακόμα ένα τμήμα στην πόλη μας, η κατάργηση του από την βουλή και την υπουργό παιδείας πριν αρκετούς μήνες ήταν η δυσχερής απόφαση που θα αναμέναμε όλοι να καυτηριαστεί, και όχι η φυσική και τυπική, σε όρους δημόσιας διοίκησης και γραφειοκρατίας, εξέλιξη της επισημοποίησης μιας ληφθείσας απόφασης.Αρκετούς μήνες πριν, στην κατάργηση του τμήματος, ή ακόμα καλύτερα και πιο πίσω ακόμα, στην προεκλογική και παρά ένα εξαγγελία ίδρυσης του θα περιμέναμε την αγωνιστική δράση και το πρόδηλο ενδιαφέρον του κ. Μαρκόπουλου και όχι κατόπιν εορτής, εκ των υστέρων και άνευ ουσίας.

Δεύτερον, κατηγορεί τον κ. Σαββόπουλο, εν μέσω ειρωνικών προτροπών να φάει και να χορτάσει, για την συχνή παρουσία του στις κοπές πίτας των συλλόγων και άλλων φορέων. Και το κάνει αυτό, όντας ο ίδιος, στο μοναδικό σαββατοκύριακο που αφιερώνει τον μήνα στην Καστοριά, το αναλώνει σε όσες πίτες μπορεί, ακόμα και σε αυτήν της ΝΟΔΕ, του κόμματος δηλαδή από το οποίο πέρασε σαν μέλος της κεντρικής επιτροπής και μετά κατέβηκε υποψήφιος με την παράταξη που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχολίασε στην απάντηση του ο κ. Σαββόπουλος. Φυσικά ο καθένας φέρει την ευθύνη του για την κατάσταση που βρισκόμαστε και όλοι επίσης κουβαλάνε φορτίο ευθύνης για τις προσδοκίες και ελπίδες που έχουμε. Την αγωνιστική δράση όμως θέλουμε να την δούμε με ουσία και αποτελέσματα, και όχι ”σαματοδηλώσεις” άνευ ουσίας για να μπαλώσουμε άλλες ελλείψεις και κενά. και πάνω από όλα, κόσμια, μέσα από θεσμούς και διαδικασίες, με λόγο, επιχειρήματα και φυσικά ουσία. Γιατί στην Καστοριά μας, όλοι γνωριζόμαστε πλέον .

Top
Enable Notifications OK No thanks