-
Αρχική > Αθλητικά > Ξυλοδαρμός 8χρονου μαθητή στην Καβάλα: «4 δάσκαλοι ήταν μπροστά όταν τον έδερναν και δεν μίλησαν»

Ξυλοδαρμός 8χρονου μαθητή στην Καβάλα: «4 δάσκαλοι ήταν μπροστά όταν τον έδερναν και δεν μίλησαν»

Συνεχίζεται ο σάλος που έχει ξεσπάσει μετά την δημοσιοποίηση ενός ακόμα περιστατικού bullying με θύμα έναν 8χρονο μαθητή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, που δέχθηκε επίθεση από δύο παιδιά της Δ τάξης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η επίθεση συνέβη καθώς ο 8χρονος έκανε μια απόκρουση καθώς έπαιζαν μπάλα και αυτό ενόχλησε. Η βιαιότητα των χτυπημάτων ήταν τέτοια ώστε το παιδί υπέστη κάταγμα στα πλευρά.

Τι κατήγγειλε ο μπαμπάς του 8χρονου

 

Σε συνέχεια των χθεσινών των δηλώσεων ο μπαμπάς του 8χρονου, Τάσος Αντωνιάδης, κατήγγειλε στο πρωινό του Open ότι το σχολείο δια στόματος διευθύντριας αποποιείται των ευθυνών, πάει να υποβαθμίσει το συμβάν και το μόνο που βρήκε να ρωτήσει η συγκεκριμένη «δασκάλα» όταν ενημερώθηκε για το ξύλο που έφαγε ο μικρός, ήταν «πότε θα επιστρέψει στο σχολείο;». Ο πατέρας επανέλαβε ότι μάρτυρες του συμβάντος του ξυλοδαρμού του γιου του ήταν 4 δάσκαλοι που δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να αποτρέψουν το συμβάν ούτε καν έκαναν επίπληξη στους δράστες για να σταματήσουν να επιτίθενται στο παιδί του.

Το σχολείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το συμβάν

«Το παιδί μου το έσωσε ένας μαθητής της 6ης δημοτικού που τον ήξερε, την ώρα που δεχόταν μπουνιές και κλωτσιές από δύο παιδιά 4ης δημοτικού, που του έσπασαν τα πλευρά. Πήγε μετά ο μικρός στη διευθύντρια και ζητούσε βοήθεια, της έλεγε πονάω. Ήταν τέσσερις δάσκαλοι μπροστά, αλλά βρέθηκε το παιδάκι της 6ης για να το σώσει. Οι δάσκαλοι δεν παρενέβησαν. Δεν ξέρω ποιοι ήταν. Το θέμα είναι ότι πάνε να το υποβαθμίσουν, λέγοντας ότι έγινε σε δευτερόλεπτα. Δηλαδή έσπασαν τα πλευρά του παιδιού μου σε δευτερόλεπτα.

Ακούω τρελά πράγματα δυστυχώς. Πάνε να ακυρώσουν το γεγονός. Ευτυχώς που πήγαμε στο νοσοκομείο κι έχουμε την γνωμάτευση. Η αντιμετώπιση που είχαμε από το σχολείο ήταν πολύ ψυχρή. Το παιδί το κράτησαν στο ολοήμερο, το πήραμε 4 η ώρα και πονούσε, δεν μας κάλεσαν νωρίτερα. Το παιδί πήγε στη διευθύντρια κι αυτή του ζήτησε μάρτυρες…Και τον κράτησε και 4 ώρες παραπάνω».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας

«Τη Τρίτη (18/2) είχαμε ένα περιστατικό σχολικής βίας που πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Η βία δεν δικαιολογείται ποτέ και σε καμία της μορφή. Ακόμη κι αν η δήλωση αυτή είναι αυτονόητη, επιβάλλεται να επαναλαμβάνεται με την σαφήνεια και την απολυτότητα που της αρμόζει.

Οφείλουμε όλοι να προσεγγίσουμε με μεγάλη προσοχή και χωρίς βιαστικά συμπεράσματα το περιστατικό. Έχουμε εμπιστοσύνη στα αρμόδια θεσμικά όργανα που έχουν ήδη κινηθεί για την αντιμετώπισή του. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε όλοι (γονείς, κοινωνία, Μ.Μ.Ε.) να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, προς όφελος όλων των μαθητών της.

Η ορθή αντιμετώπιση της σχολικής βίας είναι η πρόληψη των αιτιών της. Ως μεμονωμένοι Γονείς η δύναμή μας είναι αμελητέα προς την κατεύθυνση της πρόληψης. Αναδεικνύεται λοιπόν, μέσα από το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, η αναγκαιότητα μαζικής συμετοχής όλων των Γονέων και Κηδεμόνων στους Συλλόγους των Σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Μέσω των Συλλόγων μας, εμείς οι Γονείς ενημερωνόμαστε και συμμετέχουμε στη σχολική ζωή. Η συμμετοχή αυτή προφανώς απαιτεί θυσίες στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας. Όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε αμέτοχοι. Συνεπώς, εφόσον ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας είναι ισχυρός και πολυπρόσωπος, έχει την δυνατότητα να συνεργαστεί με τον αντίστοιχο Σύλλογο Διδασκόντων. Η ευαισθητοποίηση και οι λύσεις όλων των καθημερινών προβλημάτων της σχολικής ζωής έρχονται μέσα από τη συμμετοχή των Γονέων σε αυτήν.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς την κατεύθυνση της πρόληψης όλων των μορφών σχολικής βίας μέσω της εξοικείωσης των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού με διαδικασίες, που ήδη προβλέπονται και λειτουργούν, αλλά χρήζουν βελτίωσης.   Θεωρούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στην σχολική βία και να βελτιώσουμε το δημόσιο σχολείο».

 

sylodarmos

 

Top
Enable Notifications OK No thanks