Θες να φας ένα κολασμένο σοκολατένιο κέικ αλλά να μην δαπανήσεις όλον τον χρόνο στην κουζίνα.
Ε, σου έχουμε την καλύτερη συνταγή που χρειάζεσαι μόνο μισή ώρα για να την πραγματοποιήσεις.
Το καλύτερο; Έχεις δύο εναλλακτικές στον τρόπο παρασκευής που θα σου δώσουν δύο ατομικά κέικ με διαφορετική υφή και γεύση.
Θα χρειαστείς:
1 αυγό και 60 γραμμάρια από την αγαπημένη σου σοκολάτα.
Βήμα πρώτο: Λιώνεις την σοκολάτα σε μπεν μπαρί.
Βήμα δεύτερο: Χτυπάς το αυγό μαζί με την σοκολάτα, τοποθετείς σε σκεύος του σουφλέ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στην δεύτερη παρασκευή, χτυπάς μόνο τον κρόκο με την λιωμένη σοκολάτα που δεν πρέπει να καίει για να μην ψηθεί το αυγό.
Σε άλλο μπολ, χτυπάς με το μίξερ ή τον αυγοδάρτη το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα. Έπειτα, τοποθετείς την μαρέγκα στο μπολ με την σοκολάτα και τον κρόκο και ανακατεύεις.
Ψήνεις και πάλι για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς και απολαμβάνεις ένα βελούδινο κέικ.