Η σπανακόπιτα είναι ψημαίνει σωστά όταν ξεκολλάει από το ταψί μόνη της Τότε είναι και το φύλλο Τραγανό ανάλογα και το ζυμάρι φυσικά και κάνει και κρατς
για το ζυμάρι κοσκινίζω 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις ρίχνω και ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο το πλάθω τριφτά για να πιει το λάδι το αλεύρι και γίνεται σαν ρύζι εκεί προσθέτω ένα σφηνάκι τσίπουρο ένα σφηνάκι ξύδι ενάμιση κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1,5 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό το ζυμώνω έως ότου ξεκολλάει από τα τοιχώματα και το αφήνω μισή ώρα για ξεκούραση με αυτό το ζυμάρι με τα κάνω ότι θέλω
Γιατί ζύμη 2 kg σπανάκι το καθαρίζω το πλένω και το τρίβω με αλάτι σε ένα σουρωτήρι για να φεύγουν τα υγρά και να μείνει στεγνό 1 ματσάκι σέσκουλα και ένα ματσάκι άνηθο Αυτά είναι τα ωμά σε αντικολλητικό με ελαιόλαδο τσιγαρίζω ελαφρώς 4 πράσα ψιλοκομμένα 2 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα οταν γίνει χλιαρό τότε το προσθέτω στο μείγμα με το σπανάκι και μισό κιλό φέτα χοντροκομμένη