Ζυγούρι (αρνί ενός έτους) στη γάστρα με κρεμμύδια, μπόλικη ντομάτα και μπαχαρικά αργοψημένο για 3 ώρες…σερβιρισμένο με πατάτες τηγανητές… μπουκιά και συχώριο
Υλικά
2,5 κιλά ζυγούρι
6 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
2 κιλά ντομάτες σε ροδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού στον πάτο της γάστρας, και από πάνω μία στρώση ροδέλες ντομάτας… Τοποθετούμε τις μερίδες του κρέατος ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, και καλύπτουμε όλο το κρέας με τις υπόλοιπες ροδέλες ντομάτας πολύ καλά… Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε τη γάστρα, και βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου…. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο 160 με 150 και σιγοψήνουμε για άλλες δυόμιση ώρες περίπου… Ενδιάμεσα ελέγχουμε εάν χρειαστεί νερό να προσθέσουμε… Στην αρχή δεν βάζουμε καθόλου κατεβάζουν πάρα πολύ υγρασία τα κρεμμύδια και οι ντομάτες, αλλά προς το τέλος σίγουρα θα χρειαστεί….✓
Πολύ νόστιμο γευστικό φαγητό….?? Παρότι η μερίδα ήταν από μπούτι ψήθηκε και έγινε λουκούμι…δεν είχε καθόλου λίπος και αυτό το λίγο που είχε το έβγαλα…✓