Η πορτοκαλί γλυκοπατάτα, είναι μεγάλη αδυναμία μας! Πόσο μάλιστα όταν συνδυάζεται σε πίτσα, μαζί με BBQ sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια και bacon
… FoodPorn στα καλύτερά του!Η συνταγή είναι απλή:Συνδυάζεις άμυλο, λιπαρά και υδατάνθρακα και φτιάχνεις ένα φαγητό που θα λατρέψουν όλοι και θα σου ζητάνε τη συνταγή. Φυσικά θα γίνει εξίσου υπέροχη και με μια έτοιμη ζύμη πίτσας, αλλά καλυτερα κάνε μια δική σου οπως αυτη που δείχνουμε παρακατω. Συνταγή δοκιμασμένη και τόσο εύκολη.
#thepatataweek continues!
Σπιτική Πίτσα με γλυκοπατάτα, bacon & καραμελωμένα κρεμμύδια
- Μερίδες: 2 πίτσες
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι 00
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (7 γρ.)
- 50 Ml. ελαιόλαδο
- 300 Ml. νερό
- 1 κ.σ. καστανή ή λευκή ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 1 πορτοκαλί γλυκοπατάτα
- 10 φέτες bacon
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσάμικο
- BBQ Sauce
Εκτέλεση
1. Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολάκι, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό που βρίσκεται σε χλιαρή θερμοκρασία (γύρω στους 50oC). Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για περίπου 5 λεπτά, να θραφεί η μαγιά από τη ζάχαρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε έναν καθαρό πάγκο εργασίας, κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και φτιάξτε μια γούβα στη μέση, αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το μείγμα του νερού.
Madame Ginger – Εύκολες, γρήγορες, αλμυρές & γλυκές συνταγές