Λαχταριστό!
Υλικά:
- 5 αυγά
- 250 γρ. Κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 250 γρ. Μαργαρίνη (κομμένη σε κυβάκια)
- 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 μορφατ
- 1 ζαχαρούχο
- 1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για την λευκή κρέμα:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
- Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης του γλυκού.
Για την κρέμα σοκολάτας:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη σε μπέν μαρι, ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια μάζα.
- Μεταφέρουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς, για να μην ψηθούν τα αυγά (λόγω της θερμοκρασίας που έχει η σοκολάτα.). Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση :
- Σε ένα ορθογώνιο τάπερ/ταψί στρώνουμε μπισκότα πτι-μπερ ώστε να καλυφθεί τελείως.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα με γάλα. Έπειτα ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας.
- Στην συνέχεια στρώνουμε μπισκότα, ακριβώς όπως κάναμε στο πρώτο βήμα της συναρμολόγησης, και τα αλείφουμε με γάλα.
- Επάνω στα μπισκότα ρίχνουμε όλη την λευκή κρέμα και την απλώνουμε καλά.
- Μετά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα και το γάλα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
- Διακοσμούμε όπως θέλουμε.
athensmagazin