-
Αρχική > Ελλάδα > «Πώς ένας άνθρωπος έσωσε την Ελλάδα από τον κορωνοϊό» – Ρωσική εφημερίδα «υμνεί» τον Σωτήρη Τσιόδρα

«Πώς ένας άνθρωπος έσωσε την Ελλάδα από τον κορωνοϊό» – Ρωσική εφημερίδα «υμνεί» τον Σωτήρη Τσιόδρα

«Ονομάζεται σωτήρας του έθνους»

Διθυράμβους επιφύλαξε η ρωσική εφημερίδα Kommersant στον καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Ονομάζεται σωτήρας του έθνους».

Το ρεπορτάζ με υπότιτλο: «Πώς ένας άνθρωπος έσωσε την Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού» αναφέρεται στη συμβολή του κ. Τσιόδρα στη μάχη κατά του ιού ως «κύριου δημιουργού του ελληνικού “θαύματος του κορονοϊού”». Με τον ίδιο να έχει αναφερθεί και στο ζήτημα των μασκών για το αν πρέπει να τις φοράμε όλοι ή όχι.

Το δημοσίευμα της Kommersant βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα ρωσικά ΜΜΕ και αναδημοσιεύτηκε σε εφημερίδες, σε πολλές ιστοσελίδες και προβλήθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς με εκατομμύρια τηλεθεατές.

«Μην φοράτε μάσκες, εκτός αν…» – Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά

Ένα σημαντικό ερώτημα κυκλοφορεί για τον κορωνοϊό από την αρχή της εμφάνισής του και ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να δώσει… μια και καλή την απάντηση, για το αν πρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι, συστήνοντας κατά κύριο λόγο να μην το κάνουμεΔείτε και τη δραματική του έκκληση προς τους πολίτες, στη διάρκεια της οποίας λύγισε.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού. ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε εικόνες με ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μάσκες για να προστατευτούν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Θα μπορούσαν όλοι να φορέσουν μάσκες για να μας βοηθήσουν να επιβραδύνουμε την πανδημία;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε τη Δευτέρα και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό. Ειδικές κλινικές μελέτες, όπως είπε ο κύριος Τσιόδρας, που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις.

Η χρήση των μασκών, όπως είπε, αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος στη χρήση μάσκας προέρχεται από το στόμα και τη μύτη αυτών που ασθενούν.

Όλες οι συνταγές που αναζητάς από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Top
Enable Notifications OK No thanks