-
Αρχική > Συνταγές > Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού

Λαχταριστά!

ΥΛΙΚΑ
  • 500-600 γρ αλεύρι
  • 15 γρ νωπή μαγιά
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 100 ml γάλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι
  • 200 γρ Φέτα
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και αναμειγνύουμε.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μισό περίπου αλεύρι και ενσωματώνουμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και πλάθουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
  • Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε την ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε με τα αυγά.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό και την κόβουμε σε κύκλους.
  • Αλείφουμε τους μισούς κύκλους με ασπράδι αυγού και βάζουμε από πάνω τους τους υπόλοιπους κύκλους.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο καπάκι και το πατάμε ώστε να δημιουργηθεί κοιλότητα.
  • Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με το τυρί.
  • Αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού και στολίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

athensmagazine

Top
Enable Notifications OK No thanks