Λαχταριστά!
ΥΛΙΚΑ
- 500-600 γρ αλεύρι
- 15 γρ νωπή μαγιά
- 200 γρ γιαούρτι
- 100 ml γάλα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 50 ml σπορέλαιο
- 1 αυγό
- Λίγο αλάτι
- 200 γρ Φέτα
- 2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και αναμειγνύουμε.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μισό περίπου αλεύρι και ενσωματώνουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και πλάθουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε την ζύμη.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
- Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε με τα αυγά.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό και την κόβουμε σε κύκλους.
- Αλείφουμε τους μισούς κύκλους με ασπράδι αυγού και βάζουμε από πάνω τους τους υπόλοιπους κύκλους.
- Τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο καπάκι και το πατάμε ώστε να δημιουργηθεί κοιλότητα.
- Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με το τυρί.
- Αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού και στολίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
athensmagazine