Υλικά που θα χρειαστείτε
200γρ φακές, 200γρ ρύζι, Καρολίνα, 2 κσ ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, 2 φύλλα δαφνης, 1 η 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους. Μια ντομάτα, ξύσμα απο ενα λεμονι, ρίγανη η δυόσμο για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση : Βράζουμε τις φακές να μαλακώσουν, με την δαφνη, αλλάζουμε το νερό αν θέλουμε, αντικαθιστωντας με ζεστό. Τις στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το βράζουμε για 15 λεπτά, να μαλακώσει, το αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τις φακές το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό και τα μαγειρεύουμε για 5 με 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έως ότου σωθούν τα υγρά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα, λίγη ρίγανη η δυόσμο, ξύσμα από ένα λεμόνι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.