-
Αρχική > Συνταγές > Αρακάς λαδερός

Αρακάς λαδερός

Υλικά

4 μεριδες

  1. 1 κιλό αρακάς κατεψυγμενος ψιλος
  2. 2 καρότα
  3. 3 πιπεριές χρωματιστες( πρασινη κιτρινη πορτοκαλια)
  4. 2 κρεμμύδια
  5. 2 κουταλιες της σουπας Πελτες
  6. Νοστιμιά
  7. Πιπέρι
  8. Ανιθος
  9. 1 φλυτζανι του τσαγιού καλο ελαιόλαδο
  10. 1 ποτηρακι κρασί
  11. 1 κγ ζάχαρη
Προβολή

Ποιός μαγειρεύει;

Εκτέλεση
Ζεσταινω την κατσαρολα μου

  1. Βάζω μέσατα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο νερό κι αφηνω να μαραθουν

  2. Μόλις πιουν το νερό τους και μαραθουν ρίχνω το ελαιόλαδο

  3. Αφήνουμε να τσιγαριστούν

  4. Ρίχνουμε τον αρακά και τα καρότα σε μικρους κυβους κι ανακατεύουμε

  5. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο μαζί

  6. Σβηνουμε με το ποτηρακι το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί!

  7. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμενο σε ένα ποτήρι νερό

  8. Βάζουμε τη νοστιμιά το πιπέρι κι ένα κουταλάκι ζάχαρη

  9. Βράζουμε σε μετρια φωτια μέχρι να ψηθει ο αρακάς μας και να μεινει με το λάδι του

  10. Πασπαλίζουμε με τον ανιθο

  11. Σερβιρω με ελιές τις μερες της νηστειας και τις υπολοιπες με φέτα

  12. Καλή σας ορεξη!!!

    https://cookpad  -=.com/

Top
Enable Notifications OK No thanks