Υλικά
4 μεριδες
-
1 κιλό αρακάς κατεψυγμενος ψιλος
-
2 καρότα
-
3 πιπεριές χρωματιστες( πρασινη κιτρινη πορτοκαλια)
-
2 κρεμμύδια
-
2 κουταλιες της σουπας Πελτες
-
Νοστιμιά
-
Πιπέρι
-
Ανιθος
-
1 φλυτζανι του τσαγιού καλο ελαιόλαδο
-
1 ποτηρακι κρασί
-
1 κγ ζάχαρη
Ζεσταινω την κατσαρολα μου
-
Βάζω μέσατα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο νερό κι αφηνω να μαραθουν
-
Μόλις πιουν το νερό τους και μαραθουν ρίχνω το ελαιόλαδο
-
Αφήνουμε να τσιγαριστούν
-
Ρίχνουμε τον αρακά και τα καρότα σε μικρους κυβους κι ανακατεύουμε
-
Αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο μαζί
-
Σβηνουμε με το ποτηρακι το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί!
-
Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμενο σε ένα ποτήρι νερό
-
Βάζουμε τη νοστιμιά το πιπέρι κι ένα κουταλάκι ζάχαρη
-
Βράζουμε σε μετρια φωτια μέχρι να ψηθει ο αρακάς μας και να μεινει με το λάδι του
-
Πασπαλίζουμε με τον ανιθο
-
Σερβιρω με ελιές τις μερες της νηστειας και τις υπολοιπες με φέτα
-
Καλή σας ορεξη!!!
https://cookpad -=.com/