-
Αρχική > Συνταγές > Παραδοσιακό ρυζόγαλο

Παραδοσιακό ρυζόγαλο

Θα μου πείτε,40 βαθμοί έξω,ρυζόγαλο σου μύρισε?

Ε,εμένα μου μύρισε το άτιμο και παρόλο που μου αρέσει ζεστό,αποφάσισα να το αφήσω να κρυώσει λίγο.
Βέβαια είχα διάφορα προβλήματα,δεν ειχα φρεσκο γάλα ,ούτε άνθος αραβοσίτου που βάζω για άρωμα και πηξιμο.
Το έφτιαξα λοιπόν με εβαπορε,δοκίμασα λιγάκι κι έγινε καταπληκτικό…
Οι αναλογίες είναι:
Ένα φλυτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
Τρία φλυτζανια τσαγιού νερό
Ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι
Ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Μια βανιλλια
Ένα κουτί εβαπορε 400 γραμμαρια
Ένα κουτί του εβαπορε νερό…
Τέσσερις κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
Έβρασα το ρύζι με το νερό και το αλάτι έως να πιει όλο το νεράκι και να λασπωσει σχεδόν το ρύζι.
Έλιωσα τη ζάχαρη στο εβαπορε και το κορν φλάουρ στο νερό και τα πρόσθεσα,ανακατεύοντας συνέχεια έως να βράσει και να πήξει.
Τέλος πρόσθεσα τη βανιλλια.
Έγινε πεντανόστιμο και επειδή το σκέφτηκα και το πραγματοποιησα μόνη μου,θα φάω το μεγάλο μπωλ…
Απαραίτητη κανελλιτσα (έχουμε κι έναν αλλεργικό που δεν του έβαλα κανέλλα στο δικό του).
Καλό βράδυ σε όλους.

Κικη Τριλυρακη
Top
Enable Notifications OK No thanks