-
Αρχική > Ελλάδα > Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν 30 στρέμματα στον Έβρο κι εμείς … κοιτάμε χάρτες

Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν 30 στρέμματα στον Έβρο κι εμείς … κοιτάμε χάρτες

Μπορεί να έχασαν ΤΗ «μάχη τους στον Έβρο» την περίοδο Φεβρουάριου – Μαρτίου, όταν απέτυχαν να περάσουν ομαδικά χιλιάδες λαθρομετανάστες

σε ελληνικό έδαφος, φαίνεται όμως ότι είναι αποφασισμένοι να μας προκαλέσουν προβλήματα μιας που… πέρασε το πρώτο κύμα κορωνοϊού.

Μετά την ένταση που δημιούργησαν πριν από 10 ημέρες στην περιοχή Μελισσοκο­μείο Φερών, επανήλθαν πιο έντονα. Πρόκειται για μία έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στην παλαιά κοίτη του ποταμού Έβρου, αλλά είναι ξεκάθαρα ελληνική. Επειδή, όμως, τα τελευταία χρόνια έμεινε ακαλλιέργητη, υπήρξε πυκνή βλάστηση και δεν είχαμε κάποια αγροτική ή κτηνοτροφική δραστηριότητα από τους κατοίκους της περιοχής. Όλοι, όμως, γνώριζαν πως πρόκειται για ελληνικό έδαφος.

Τι έγινε μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων

Όταν, λοιπόν, οι Τούρκοι διαπίστωσαν στη συγκεκριμένη περιοχή την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών, με τοπογράφους και την έναρξη έργων αποψίλωσης, προκειμένου να αρχίσουν την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων, αμέσως κινητο­ποιήθηκαν δυνάμεις τους από τα φυλάκια που βρίσκονται πιο πίσω στην περιοχή και ήρθαν πάνω στη συνοριογραμμή. Βρέθηκαν τότε… πρόσωπο με πρόσωπο με τους Έλληνες στρατιώτες. Ίσως οι Τούρκοι πίστεψαν ότι τα έργα από το Μηχανικό της 12ης Μεραρχίας και του Δ’ Σώματος Στρατού που θα κατασκευαστούν επί της ελληνικής όχθης και του ξεκάθαρα ελληνικού εδάφους, μπορεί να αποτελέσουν «επιχωματώσεις» που θα αλλάξουν τη γεωγραφία της όχθης του ποταμού.

Η Τουρκία έστειλε αρχικά 10 άτομα της Στρατοχωροφυλακής και του Στρατού για να εποπτεύσουν τις διαδικασίες, ενώ τοποθέτησαν και σκηνή σε τουρκικό έδαφος. Το Armyvoice.gr δημοσίευσε ότι η τουρκική παρουσία στην περιοχή αυξήθηκε. Ο αριθμός τις τελευταίες ημέρες ανέβηκε σε περίπου 30 με 40 άτομα, που φέρονται να… διαμαρτύρονται για καταπάτηση τουρκικού εδάφους, από τους Έλληνες. Σύμφωνα με πληροφορίες που πάντως δεν επιβεβαιώνονται από την ελληνική πλευρά, κάποιοι ανέβηκαν για λίγο σε ελληνικό ανάχωμα και παράλληλα έχουν προχωρήσει και σε διαμαρτυρία στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ τρέχει να… αποδείξει ότι η περιοχή είναι ελληνική!

Το θέμα αμφισβήτησης της συγκεκριμένης περιοχής από τους Τούρκους, από τη στιγμή pου δεν έγινε εφικτό να διευθετηθεί σε τοπικό επίπεδο, έφτασε αρχικά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό ανέλαβε να έρθει σε επαφή με την τουρκική πλευρά, προκειμένου να…ξεκαθαρίσει με βάση τους χάρτες, τις συνθήκες και τα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα, σε ποιον ανήκει η συγκεκριμένη έκταση, π οποία είναι ελληνική! Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο πήγαν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι και σε νησίδα του ποταμού στην περιοχή Πραγγίου Διδυμοτείχου, με την τοποθέτηση πάνω της τουρκικής σημαίας. Τότε χρειάστηκε η επικοινωνία και συνεννόηση των δύο πλευρών και τελικά οι Τούρκοι που είχαν βρεθεί στην ελληνική νησίδα και την ανάρτησαν αποχώρησαν.,

Evros-news.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks