-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης (φωτογραφίες )

Περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης (φωτογραφίες )

προκειμένου να συναντηθεί και να στηρίξει τους πληττόμενους κλάδους του πρωτογενούς τομέα, όπως η ελληνική αιγοπροβατοτροφία και οι μονάδες γουνοφόρων ζώων.

Ιδιαίτερα σημαντική για τις περιοχές της Καστοριάς και της Σιάτιστας είναι η οικονομική ενίσχυση προς τους ιδιοκτήτες μονάδων γουνοφόρων ζώων, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις της αναστολής των διεθνών δημοπρασιών από τα μέτρα που ελήφθησαν παγκοσμίως για την πανδημία του κορωνοϊού.
Παράλληλα, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε επιχορήγηση στους αιγοπροβατοτρόφους ύψους 30 εκατ. ευρώ ως αντιστάθμισμα για το γεγονός που δεν μπόρεσαν να διαθέσουν λόγω κορονοϊού τα αμνοερίφιά τους την περίοδο του Πάσχα.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να στηρίζει όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί και να δημιουργεί τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το άκρως σημαντικό, για την ελληνική οικονομία, παραγωγικό τους έργο.

Μαρία Αντωνίου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks