-
Αρχική > Συνταγές > Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Υλικά

Συστατικά
100 αμπελόφυλλα Εγώ τα έχω κόψει από την κληματαριά μου.
2 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα
1 κρεμμύδι, Μέτριο ξέρω
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 Ένα Φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. ρύζι Για Ριζότο
2 Ποτήρια . νερό
1/2 ματσάκι άνηθο, 1/2 ματσάκι Μαϊντανό
δυόσμο, Αλάτι πιπέρι
χυμό λεμονιού 2 λεμόνια
Εργασία
 Ζεματάμε τα αμπελόφυλλό για3 λεπτά σε αλατισμένο νερό κι έπειτα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό,τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι τα κοτσάνια!
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ½ ελαιόλαδο! Ρίχνουμε και όλα τα μυρωδικά το δυοζμο το άνηθο και το μαϊντανό.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα, Αλάτι Πιπέρι ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί-σταθεί
Για τη συναρμολόγηση
Στρώνουμε τον πάτο μίας κατσαρόλας αμπελόφυλλα
Παίρνουμε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα, με τα νεύρα προς τα πάνω και τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω), βάζουμε στο κέντρο 1 Κουταλάκι γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και κλείνουμε τυλίγοντας τον ντολμά.
Τοποθετούμε τους ντολμάδες τον έναν δίπλα στον άλλο, στη σειρά, μέσα στην κατσαρόλα
Όταν στρώσουμε την πρώτη σειρά, συνεχίζουμε μέχρι να τους τελειώσουμε όλους.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ακουμπάμε ένα πιάτο επάνω στους ντολμάδες, (για να μη μας διαλυθούν στο βράσιμο) και προσθέτουμε χλιαρό ή ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν όλοι καλά.
Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.

Sim Navrozidou
Top
Enable Notifications OK No thanks