-
Αρχική > Τοπικά νέα > Άρωμα χρώμα και αξιόλογες δημιουργίες στην έκθεση ζωγραφικής της Νίνας και Δώρας Χαρίτωνος (φωτογραφίες )

Άρωμα χρώμα και αξιόλογες δημιουργίες στην έκθεση ζωγραφικής της Νίνας και Δώρας Χαρίτωνος (φωτογραφίες )

Ο σύλλογος “Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Καστοριάς” παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφική “Fragmenta”στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά

Δώρα Κωτσοπούλου

Χρώμα, άρωμα αισθήματα , σκέψεις και ελπιδοφόρα μηνύματα  για το αύριο εκφράζουν  μέσα από πινελιές και χρώματα οι δυο αξιόλογοι  εικαστικοί καλλιτέχνες της περιοχής μας κ.κ.   Κωνσταντίνα (Νίνα) Χαρίτωνος και Δωροθέα Χαρίτωνος  στην  έκθεση ζωγραφικής της  οποίας τα εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν από την κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου  το Σάββατο το  απόγευμα στο  ιστορικό μουσείο  Τσιατσιαπά.

Στην  έκθεση  παρουσιάζονται Η 14 έργα με ακρυλικά χρώματα, καθώς και μία σειρά με πορτρέτα με κάρβουνο.

Πρόκειται για μια αξιόλογη δουλειά που ομολογουμένως εντυπωσιάζει. Πρόσωπα και καταστάσεις συμπλέουν σ’αυτό το αέναο ταξίδι  στον χρόνο του εγκλεισμού  που με μοναδική μαεστρία αιχμαλωτίζουν δυο  από τους πλέον ιδανικούς και αξιόλογους καλλιτέχνες της πόλης μας και ανάξιους εραστές  της ζωγραφικής .

Έργα όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Κ. Δωροθέα Χαρίτωνος δημιουργήθηκαν  αυθόρμητα, στην  εποχή του εγκλεισμού,  χωρίς σκέψεις που  γέμισαν τον χρόνο της .

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης  είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν  μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας, ενώ το παρών  στην εικαστική αυτή συνάντηση,  έδωσαν και οι αρχές τις περιοχής  μας.

Όλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις υπέροχες δημιουργίες, να συγχαρούν για τις πρωτότυπες και καλαίσθητες κατασκευές, την χρωματική αρμονική ευαισθησία των τόνων  των καλλιτεχνών οι οποίες ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και αποτύπωσαν στον καμβά  με τα μάτια της ψυχής τους  πρόσωπα  στιγμές, τοπία και εικόνες.

Τέλος οι εσωτερικοί χώροι, θα δέχονται τους επισκέπτες τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας.
Την έκθεση μπορείτε να την επισκεφθείτε καθημερινά (εκτός Τρίτης) ωράριο μουσείων από 9:30π.μ. εως 15:00 μ. μ. μέχρι και τις 25 Ιουλίου.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks