-
Αρχική > Τοπικά νέα > Κορονιός : Τον δικό τους Γολγοθά βιώσαν οι κάτοικοι των έξι χωριών της ΔΕ Μεσοποταμίας ( Εφημερίδα Ν.Κ Ρεπορτάζ Δώρα κωτσοπούλου)

Κορονιός : Τον δικό τους Γολγοθά βιώσαν οι κάτοικοι των έξι χωριών της ΔΕ Μεσοποταμίας ( Εφημερίδα Ν.Κ Ρεπορτάζ Δώρα κωτσοπούλου)

Δραματικές στιγμές  έζησαν  πολλοί συμπολίτες μας εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του Κορονοϊού στην περιοχή μας. Εκείνοι όμως που  έζησαν  τις πιο άσχημες και στενάχωρες στιγμές ήταν οι κάτοικοι των έξι χωριών της ΔΕ Μεσοποταμίας 24 επίπονες ημέρες, ζούσαν σε μια φυλακή χωρίς σίδερα.

 

Ευχόμαστε να μην έχουμε παρόμοια κατάσταση στο μέλλον

 

«Ήτανε δύσκολα και ζήσαμε άσχημες και στενάχωρες στιγμές. Δοκιμαστήκαμε, φοβηθήκαμε και φτάσαμε πολύ κοντά στα όρια των αντοχών μας» δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η ιδιοκτήτρια σουπερ μάρκετ  στην Μεσοποταμία κ Νίτσα.

.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πρόεδρου της δημοτικής κοινότητας Μεσοποταμίας Δημήτρη Παρασκευόπουλο Ο εγκλεισμός  ήταν πολύ δύσκολος όμως περισσότερο μας συγκλόνισαν οι απώλειες, των συμπολιτών μας ,  όμως είμαστε  αισιόδοξοι για την επόμενη  ημέρα .Οι ρυθμοί της καθημερινότητας επανέρχονται στα κανονικά επίπεδα, ευελπιστούμε να μην έχουμε άλλο κρούσμα, η κατάσταση να επανέλθει πλήρως, κοιτάμε μπροστά, προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε τους εαυτούς μας, τις δυνάμεις μας και  ευχόμαστε να μην  ξαναζήσουμε παρόμοια κατάσταση στο μέλλον».

Χρήστος Παρχαρίδης  : Ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ πχ

δεν μας επισκέφτηκε ποτέ, πήγανε αλλού και εδώ δεν ήρθανε

 

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την η περίοδο της καραντίνας ο πρώην αντιδήμαρχος και κάτοικος Μεσοποταμίας κ. Χρήστος Παρχαρίδης.«Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές όμως εκείνο που μας λύγισε περισσότερο ήταν η απώλεια φιλικών και συγγενικών προσώπων» δήλωσε με πόνο ψυχής ο κ. Παρχαρίδης, Επισήμανε ωστόσο πως η  κατάσταση έπρεπε να ήταν πιο οργανωμένη για τους κατοίκους της κοινότητας. « Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, άλλοι έχουν προβλήματα μετακίνησης, άλλοι  ιδιαίτερες ανάγκες, αν εξαιρεθούν οι πρόεδροι των τοπικών δεν είδα κάτι σωστά οργανωμένο. Ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ πχ δεν μας επισκέφτηκε ποτέ, πήγανε αλλού και εδώ δεν ήρθανε. Όταν τα μηνύματα που λαμβάνεις είναι πολλά  πρέπει να  οργανώνεσαι, να  έρθει ένα κλιμάκιο, μια επιτροπή για να καταγράψει τις ανάγκες του πληθυσμού, πχ ένας παππούς που δεν μπορεί να μετακινηθεί να αγοράσει ξύλα, καθημερινές ανάγκες πλην όμως σημαντικές» , εξήγησε .

Επιφυλακτικός πάντως φάνηκε ο κ Παρχαρίδης και για την επομένη μέρα, « ενώ πληγώθηκε η περιοχή , χάθηκαν δουλειές , μεροκάματα, μια τουριστική περίοδος, δεν υπάρχει μια πρόταση συγκεκριμένη. Επικρατεί ανασφάλεια και φοβία , δεν βλέπω  να υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον. Και το χειρότερο  που ακούγεται είναι ότι μετά τον Σεπτέμβριο θα έχουμε δεύτερο κύμα».

Σε μια κρίσιμη κατάσταση όπως η σημερινή, δεν χωρούν διαγωνισμοί ‘’ορθότητας’’ και ανταγωνισμοί αλληλοκατηγοριών μεταξύ ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων. Μόνο όφελος θα έχουμε αν καταφέρουμε και εντοπίσουμε τα αδύνατα σημεία της διαδικασίας,  να επισημάνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις των αρμοδίων και  να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονεί η παρούσα αλλά και όποια άλλη μελλοντική αρρώστα και απειλή. Καταφέραμε πολλά τις τελευταίες ημέρες, σαν άτομα και σαν κοινωνία. Σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε από την μια μέρα στην άλλη. Ούτε όμως  μπορούμε να αποκλείσουμε τελείως ακραίες και φανατικές συμπεριφορές.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks