-
Αρχική > Συνταγές > Ρυζόγαλο αγαπημένο για όλες τις ώρες και τις εποχές

Ρυζόγαλο αγαπημένο για όλες τις ώρες και τις εποχές

. ΥΛΙΚΑ.

180γρ.ρυζι Καρολίνα λίγο αλάτι 500γρ.νερο 2κ.σ. ζάχαρη 1 λίτρο γάλα εγώ έβαλα κατσικίσιο 4-5 δάκρυα μαστίχα Χίου μικρά 2κ.σ. κορν φλάουρ μισή κούπα κρύο νερό κανέλα για το τέλος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το πλυμενο ρύζι με τα 500γρ.νερου να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία έως ότου (σκάσει) το ρύζι. Σε ένα κατσαρολι ζεσταίνω το 1 λίτρο γάλα με τις 2κ.σ. ζαχαρη και την κοπανισμενη μαστίχα

.Οταν έχει εξατμιστεί όλο το νερό από το ρύζι αδειάζω το ζεστό γάλα μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι. Το έχω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω ταχτικά

. Όταν βράσει το ρύζι διαλύω το κορν φλάουρ σε μισή κούπα κρύο νερό και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Σιγοβραζει για λίγο ακόμη έως ότου πήξει. Το μοιράζω σε μπολακια. Το καλυπτω με μεμβράνη και όταν κρυώσει το βάζω στο ψυγείο. Το σερβίρω με κανελιτσα.

 

Anna Lampropouloy

 

Top
Enable Notifications OK No thanks