-
Αρχική > Ελλάδα > Ηλίας Μόσιαλος : Αισιόδοξος για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Ηλίας Μόσιαλος : Αισιόδοξος για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Αύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως ανακοίνωσε η ιατρική επιθεώρηση «Lancet».

«Η εργασία, η οποία βρίσκεται στην τελική φάση της σύνταξης και της προετοιμασίας της, αναμένεται να δοθεί την Δευτέρα, 20 Ιουλίου, για άμεση δημοσίευση», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Α΄Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορωνοϊό στους διεθνείς οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος.

«Θα μας δώσει», είπε «μάλλον ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της παραγωγής εμβολίου δεν έχει βγει εμβόλιο, δεν έχει γίνει η ανακάλυψη και η τεκμηρίωση της ανακάλυψης σε διάστημα οκτώ μηνών. Με την προϋπόθεση ότι οι ανακοινώσεις θα επιβεβαιωθούν στην τελική φάση των δοκιμών και ότι θα διασφαλισθεί ότι

ΠΟΥ: Αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού για δεύτερη μέρα

Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ανακοινώσεις μέσα σε 6 με 8 εβδομάδες, μετά να δώσουν οι αρμόδιοι οργανισμοί το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου, να γίνει η παρασκευή του φαρμάκου, που σημαίνει ότι σε ορισμένες αγορές ενδεχομένως να υπάρχει στο τέλος της χρονιάς. Η Ε.Ε. διαπραγματεύεται – όπως είπε – με τις φαρμακευτικές εταιρείες για να το έχουν τα κράτη μέλη της.

Πηγή ERT

Top
Enable Notifications OK No thanks