Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Συγγραφέας: Aggela
Μερίδες: 6
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο
- 2 φρυγανιές ή 3 φέτες ψίχα ψωμιού
- ½ φλιτζ. νερό
- ½ φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- αλάτι
- πιπέρι, κύμινο
- ½ φλιτζ. λάδι ή βούτυρο !Για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. τοματοπολτό
- 1½ φλιτζ. χυμό τομάτας συμπυκνωμένο
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- ρύζι πιλάφι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τις φρυγανιές ή το ψωμί με το νερό και το κρασί.
- Αναμειγνύετε το κιμά, τις φρυγανιές, το αυγό, το σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι και το κύμινο.
- Ζυμώνετε καλά το μείγμα και πλάθετε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε τμηματικά, σε ½ φλιτζ. λάδι ή βούτυρο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και κι τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Ρίχνετε στο λάδι του τηγανιού 1 κ.σ. βούτυρο, τον ντοματοπολτό και τον ντοματοχυμό, Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα ½ ώρα και τη ρίχνετε στα κεφτεδάκια.
- Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20′ περίπου.
- Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.