-
Αρχική > Συνταγές > Κοκκινιστά κεφτεδάκια στο φούρνο

Κοκκινιστά κεφτεδάκια στο φούρνο

Υλικά

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Συγγραφέας: Aggela
Μερίδες: 6
Υλικά
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο
  • 2 φρυγανιές ή 3 φέτες ψίχα ψωμιού
  • ½ φλιτζ. νερό
  • ½ φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι, κύμινο
  • ½ φλιτζ. λάδι ή βούτυρο !Για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. τοματοπολτό
  • 1½ φλιτζ. χυμό τομάτας συμπυκνωμένο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρύζι πιλάφι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Μουσκεύετε τις φρυγανιές ή το ψωμί με το νερό και το κρασί.
  2. Αναμειγνύετε το κιμά, τις φρυγανιές, το αυγό, το σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι και το κύμινο.
  3. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και πλάθετε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε τμηματικά, σε ½ φλιτζ. λάδι ή βούτυρο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και κι τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Ρίχνετε στο λάδι του τηγανιού 1 κ.σ. βούτυρο, τον ντοματοπολτό και τον ντοματοχυμό, Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα ½ ώρα και τη ρίχνετε στα κεφτεδάκια.
  1. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20′ περίπου.
  2. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.
Top
Enable Notifications OK No thanks