-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ανδρομάχη Σκρέκα : Ο  πολιτισμός και ο τουρισμός είναι η  κινητήριος δύναμη και μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας 

Ανδρομάχη Σκρέκα : Ο  πολιτισμός και ο τουρισμός είναι η  κινητήριος δύναμη και μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας 

. Η Υπηρεσία μας είναι πάντα συνεργάσιμη με όλους τους αρμόδιους φορείς σε αυτό τον τομέα. Έχουμε καταθέσει πολλές φορές τις προτάσεις μας στην κατάρτιση σχεδίων  τουριστικής ανάπτυξης την ΠΔ και όχι μόνον. 

Δώρα Κωτσοπούλου

 

Θεωρώ ότι η Καστοριά, ως υπαίθριο μουσείο και πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί τουριστικός πόλος έλξης στη Δυτική Μακεδονία  (φυσική ομορφιά, εύκολη πρόσβαση πλέον με την Εγνατία, πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, υποδομές για φιλοξενία κα.) . Ειλικρινά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους προορισμούς.

Έχει γίνει δουλειά στο τομέα των υποδομών, με τις αποκαταστάσεις και τις ανακαινίσεις μνημείων, μουσείων ευρωπαϊκών προδιαγραφών φιλικών στον επισκέπτη αλλά και από άλλους φορείς, συλλόγους. Και θέλω να πιστεύω ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται διαρκώς.

Ωστόσο, χρειάζεται ένας συντονισμός στην προβολή και την ενημέρωση του κοινού, καλύτερη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και όχι αποσπασματικές και μεμονωμένες δράσεις. Σίγουρα  όμως χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και θέλω να  πω κάτι εδώ : όταν βλέπω τις υπέροχες λήψεις της Καστοριάς από ψηλά με τα drones με ενοχλεί η εικόνα με τα αυτοκίνητα στην πλατεία Κουμπελίδικης. Προσβάλλουν τα μνημεία , προσβάλλουν την αισθητική μου και ας μην ξεχνάμε ότι η χρήση του χώρου είναι πλατεία  και όχι χώρος στάθμευσης. Το αναφέρω ως τροφή για σκέψη!!!

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι ο επισκέπτης θα έρθει να δει τις παλιές γειτονιές, τις εκκλησιές, τα αρχοντικά, τον παραδοσιακό  τρόπο ψαρέματος, τις καστοριανές βάρκες και ο,τιδήποτε είναι αυθεντικό και γνήσιο που θα τον ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Άρα στόχος μας θα πρέπει να είναι η διατήρηση αυτής της αυθεντικότητας τόσο στην μορφή της πόλης όσο και σε δράσεις ( έχουν ενδιαφέρον για παράδειγμα οι αναπαραστάσεις του παραδοσιακού τρόπου ψαρέματος που γίνονται από συλλόγους) σε συνδυασμό πάντα με υψηλές  παρεχόμενες υπηρεσίες για  την καλύτερη  εξυπηρέτηση των επισκεπτών, διότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις και καλά κάνει.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks